Stupfull 80-åring i 200

Han er svensk, han er 80 år gammel. Og med 2,5 i promille kjørte han fra politiet i 200 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fulle svenske 80-åringen så blålyset i bilen bak seg, men ga blaffen. Etter en vill biljakt i opptil 200 kilometer i timen, med 2,5 i promille, stoppet mannen etter å ha krasjet med en annen bil.

Den finske politibilen klarte aldri å nå igjen den ville 80-åringen. Med en durabelig promille kjørte svenske fra politiet.

- Hendelsen er helt utrolig. Jeg har aldri ført en sak mot en så gammel mann for å ha kjørt så fort, sier aktor Markku Ahohen til svenske Aftonbladet.

Biljakten startet etter at kunstneren hadde vært på en flerdagerskule i Karkkila, fem mil utenfor Helsinki. I løpet av den 24. april i fjor drakk mannen Koskenkorva, sterkøl og vin, før han og kameraten bestemte seg for å kjøre til Helsinki.

- Jeg bestemte meg for å hilse på kjenninger i Helsinki, sa mannen i retten.

Vel ute i bilen sovnet 80-åringen, mens kameraten kjørte bilen. Etter en stund våknet 80-åringen av at kameraten dultet borti noe med bilen. Da tok han over selv.

Mange medtrafikanter meldte fra om den til dels farlige kjøringen.

Politiet fikk se bilen, og skrudde på blålyset, men mannen bare kjørte på. Politiet tilkalte forsterkninger, men til ingen nytte. Selv med politibiler både foran og bak ga den godt voksne føreren bare mer gass.

Biljakten gikk nå i nesten 200 kilometer i timen.

På bygrensen til Helsinki kolliderte mannen med en parkert bil, og dermed var politijakten over. Blodprøven viste en promille på 2,5.

Fredag ble mannen dømt til 75 dagers betinget fengsel, og fikk 2000 mark i bot. Førerkortet får han tilbake om et år.