Stupfull prest amok med rifle

Kroaten risikerer å miste kappe og krage, samt tiltale for fyllekjøring og vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den kroatiske presten Josip Stefancic risikerer å miste kappe og krage, etter at han brukte lørdag i forrige uke til helt andre sysler enn å forberede søndagens preken. Han risikerer også tiltale for fyllekjøring og vold.

Stefancic, som blant sognebarna går under tilnavnet «Sheriffen», kom i krangel med en annen gjest på en restaurant i Slunj i de midtre delene av Slovakia. Han slo til gjesten i ansiktet, skrev Zagreb-avisen Vecernji List tirsdag.

Deretter grep han en rifle og truet flere andre spisegjester før han satte seg i bilen, raste av gårde fra restauranten og rett inn i et tre. Da politiet kom til stede, nektet han å avlegge promilleprøve, og nå er han siktet for flere alvorlige forhold.

- Jeg innrømmer å ha gjort en feil, men alle gjør feil, det gjelder politikerne og til og med paven, heter det i en fra et katolsk synspunkt noe uortodoks uttalelse fra «Sheriffen».

- Stefancic har ikke skylden alene, vinen var med ham, sier Slunjs biskop Milo Bogovic.

Fordi katolske prester må drikke vin som ledd i sine embetsplikter, har prestene stått i fremste rekke i motstanden mot en ny kroatisk lov som setter promillegrensen til 0,0. Nesten 88 prosent av Kroatias 4,4 millioner innbyggere er katolikker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer