Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stupfull prest amok med rifle

Kroaten risikerer å miste kappe og krage, samt tiltale for fyllekjøring og vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kroatiske presten Josip Stefancic risikerer å miste kappe og krage, etter at han brukte lørdag i forrige uke til helt andre sysler enn å forberede søndagens preken. Han risikerer også tiltale for fyllekjøring og vold.

Stefancic, som blant sognebarna går under tilnavnet «Sheriffen», kom i krangel med en annen gjest på en restaurant i Slunj i de midtre delene av Slovakia. Han slo til gjesten i ansiktet, skrev Zagreb-avisen Vecernji List tirsdag.

Deretter grep han en rifle og truet flere andre spisegjester før han satte seg i bilen, raste av gårde fra restauranten og rett inn i et tre. Da politiet kom til stede, nektet han å avlegge promilleprøve, og nå er han siktet for flere alvorlige forhold.

- Jeg innrømmer å ha gjort en feil, men alle gjør feil, det gjelder politikerne og til og med paven, heter det i en fra et katolsk synspunkt noe uortodoks uttalelse fra «Sheriffen».

- Stefancic har ikke skylden alene, vinen var med ham, sier Slunjs biskop Milo Bogovic.

Fordi katolske prester må drikke vin som ledd i sine embetsplikter, har prestene stått i fremste rekke i motstanden mot en ny kroatisk lov som setter promillegrensen til 0,0. Nesten 88 prosent av Kroatias 4,4 millioner innbyggere er katolikker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media