FASTTEIPET: 46-åringen ble teipet fast etter et samarbeid mellom oppgitte passasjerer og de kabinansatte. Foto: Andy Elwood
FASTTEIPET: 46-åringen ble teipet fast etter et samarbeid mellom oppgitte passasjerer og de kabinansatte. Foto: Andy ElwoodVis mer

Stupfull, rabiat islending måtte teipes fast til flysetet

Slo seg fullstendig vrang på vei fra Reykjavik til New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Bildet av en islandsk mann som måtte teipes fast til flysetet etter at han gikk amok på flyet fra Island til New York, blir nå brukt i medier over hele verden.

Det oppsiktsvekkende bildet ble først lagt ut på Tumblr-bloggen til New York-mannen Andy Ellwood.

Han skriver på Twitter at han fikk det tilsendt av en venn som var med på flygningen.

På tubmlr skriver Ellwood at islendingen drakk «all taxfreespriten han hadde kjøpt» om bord i flyet. Han begynte å oppføre seg truende og skrek «flyet kommer til å krasje».

Ifølge New York Post begynte mannen å oppføre seg voldelig omtrent to timer før flyet skulle lande.

- Han var truende både mot de kabinansatte og medpassasjerne, sier en politikilde til avisa.

To kvinnelige passasjerer som satt ved siden av ham ba om å få bytte plasser, og to menn fra Guatemala gikk med på det. Da islendingens atferd forverret seg ytterligere, bestemte de seg for å ta affære.

Sammen med en flykaptein, som ikke var på jobb, men med flyet som passasjer, tvang de ham ned i setet. Samtidig kom de kabinansatte med gaffateip. Mannen ble teipet fast. Og munnen teipet igjen.

Da flyet landet, ble islendingen pågrepet av politiet umiddelbart. Han skal da ha blitt hysterisk og blant annet ropt «det er en slange på beinet mitt», melder New York Post. Ifølge avisa ble han innlagt med alkoholforgiftning. Han risikerer trolig ikke strafforfølgelse, da ingen av medpassasjerene ønsket å avgi vitneforklaring, melder Daily Mail.

Mannen jobber i Trinidad og Tobago som byggingeniør, men var angivelig på vei til Jamaica for å treffe sin kjæreste.