Stupte ut av dødsvogna

RENA (Dagbladet): James Ramsey (27) og sju andre engelskmenn stupte ut gjennom de knuste vinduene i dødsvogna, som brant opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skjønte at vi måtte komme oss ut, og heldigvis klarte vi det alle åtte, sier James.

Vennegjengen fra London og Oxford hadde feiret nyttår i Høgdalen ved Tolga i Østerdalen. I går skulle de hjem til England, etter et vellykket opphold i den norske fjellheimen.

- Vi gikk på toget på Tolga. Turen gikk sakte og rolig mot Oslo, før det skjedde, sier James Ramsey.

Klart preget av tragedien forsøker engelskmannen å fortelle hva som skjedde, før følelsene tar overhånd. Han har det tydelig vondt. Det er vanskelig å tenke tilbake noen timer.

- Det er bare vondt.

En av jentene i Ramseys reisefølge forteller at flere av vennene deres har vært en tur innom sykehuset på Elverum for sjekk.

- Heldigvis er ingen av våre alvorlig skadd, sier James Ramsey.

Reisefølget fra England satt foran i vogna som ble kastet rundt og deretter brant opp.

- Vi hadde vanvittig flaks. Kupeen ble fullstendig ødelagt. Vi ble kastet rundt. Da toget stoppet, var flere av vindusrutene knust, og vi skjønte at det bare var å komme seg ut fortest mulig, sier Oxford-mannen James Ramsey.

Vi vet at i hvert fall én kvinne som satt i samme vogn som oss kom seg ut. Hvem og eventuelt hvor mange som ble igjen inne i vogna, vet jeg ikke.

James Ramsey og vennene hans er bare glade og lettet over at de lever. Norgesbesøket og nyttårsfeiringen på langrennsski i Høgdalen holdt på å ende med døden for de åtte engelskmennene.

REDDET: James Ramsey og hans sju landsmenn stupte ut av den brennende vogna. Det reddet trolig livene deres.