Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stupte utfor dødsveien

Lastebilen styrtet 60 meter i avgrunnen på den bolivianske dødsveien - ei populær strekning for ryggsekkturister. En passasjer kastet seg av i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 personer omkom i går i nok en dødsulykke på den livsfarlige strekningen, og ytterligere 10 ble skadd. En passasjer overlevde ved å kaste seg av lastebilen før den mistet taket på den skumle grusveien.

«Dødsveien» er kallenavnet på veien som bukter seg opp langs Andes-fjellene, og som hvert år opplever flere dødsulykker. Flere ganger har turistbusser og jeep'er mistet grep på veien og rast ned de bratte skråningene - ofte med over hundre meters fall.

- Det var ingen utlendinger ombord, sier boliviansk politi til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde i går 88 kilometer nord for hovedstaden La Paz. «Dødsveien» er hovedåra mellom hovedstaden og jungelområdene i nordvest. Den starter fra rundt havnivå og strekker seg opp mot 4000 meter. Flere steder er det umulig for to biler å møtes, og dårlig vedlikehold og ekstrem natur gjør veien til en dødsfelle. Flere steder står det minnesmerker etter de som har omkommet.

Politiet vet ikke hva som gikk galt da lastebilen kjørte av veien i går.

- Vi skal etterforske dette, sier politisjef Raul Guardia til nyhetsbyrået AP.

DØDSVEIEN: Redningsarbeidere fraktet 20 lik opp fra skråninga hvor lastebilen kjørte ut.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media