Stygg polititabbe: Leverte PC med overgrepsmateriale til feil person

Fikk med seg en eske for mye fra beslagsrommet. Nå kan saken ende hos Spesialenheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da en mann i 20-årene skulle hente pc-en sin hos politiet, sendte politiet ved en feil med ham en annen pc full av overgrepsbilder.

Saken vekker oppsikt - og er alvorlig fordi politiet har brutt taushetsplikten sin og fordi de - i verste fall - kan ha bidratt til å spre overgrepsmateriale som i stedet burde vært destruert.

Det er Avisa Nordland som omtaler saken i dag (krever innlogging).

- Rammes igjen

Mannen PC-en egentlig tilhører er blant annet dømt for seksuelle overgrep mot barn under 16 og 14 år.

Mannen som fikk pc-en, har vært i politiets søkelys i forbindelse med en annen sak.

- De fornærmede rammes med dette - nok en gang. Heldigvis ble materialet raskt levert tilbake, men hvorvidt noe er faktisk på avveie vil jo aldri politiet kunne garantere overfor de involverte, sier bistandsadvokat Kristin Hammervik til Avisa Nordland.

- Skandale

Advokaten representerer to av de fornærmede i saken overgrepsmaterialet tilhører, og omtaler politiets glipp som en skandale.

Hun sier hun vil varsle Spesialenheten for politisaker om hendelsen.

Politiet i Salten innrømmer tabben - selv om de mener mannen i 20-årene burde ha reagert da han fikk med seg en eske for mye fra politiet.

De to pc-ene skal ha stått ved siden av hverandre på beslagsrommet, og var merket med samme beslagsnummer, men årstallene var forskjellig.

- Det er en beklagelig feil. Årsaken til dette ligger i at beslagene var merket med samme beslagsnummer, men det ble oversett at det var ulike årstall på beslagene. Beslagene tilhørte også samme sakskategori, hadde samme geografiske opphav og sto rent fysisk ved siden av hverandre, sier politiinspektør Stig Morten Løkkebakken til avisa.