Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Styr unna aksjemarkedet

Tidligere sjef for Norse Securities, Svein Haga, har lenge vært negativ til aksjemarkedet. Nå anbefaler han folk å holde seg unna i mange år fremover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Selv om aksjene har falt betydelig veldig mye, så er ikke aksjer billige nå i forhold til tradisjonelle målestokker, sier Haga til Dagens Næringsliv.

Han peker på at inntjeningen har blitt vesentlig dårligere både for teknologiaksjer og selskaper inne tradisjonell industri, og han råder folk til å styre unna aksjer, inkludert aksjefond.

Svein Haga har lenge vært skeptisk til aksjemarkedet. For et halvt år siden advarte han mot å tro på de som spådde at bunnen i aksjemarkedet vår nådd. I ettertid viste det seg at utviklingen ble enda verre enn han spådde.

Haga er fortsatt pessimist og han antyder at det kan gå mange år før det blir bedre tider.

- Det er ikke mulig at dette kan bli noe bra på lange, lange tider. Det er ikke vits i å spekulere på om det blir i 2004 eller 2005. Vi kommer til å få svake markeder og svak økonomi i flere år fremover, sier Haga til DN.

Han anbefaler folk å plassere sparepengene i pengemarkedsfond, en anbefaling som for øvrig bifalles av både Birger Nergaard i Four Seasons Venture og Arnfinn Kirkenes i Avanse Forvaltning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling