Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Styr unna AP

Miljøbevegelsen fornøyd med avstemning og misfornøyd med politikken.

FORSIKTIG OPTIMISME:  Leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, utenfor kongressenteret lørdag hvor Arbeiderpartiet holder sitt landsmøte. Hun er fornøyd med landsmøtes avstemning i oljeboringsaken.
Foto Knut Falch / SCANPIX
FORSIKTIG OPTIMISME: Leder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, utenfor kongressenteret lørdag hvor Arbeiderpartiet holder sitt landsmøte. Hun er fornøyd med landsmøtes avstemning i oljeboringsaken. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - I forhold til avstemningen i dag så er jo Natur og Ungdom fornøyd med at vi har fått en tredjedel til å si klart nei til oljeboring, sier leder i Natur og Ungdom Ingeborg Gjærum.

Hun mener at avstemningen viser et Ap som er langt mer kritisk til oljeboring enn det de har vært tidligere, men hun savner en klar politikk fra Ap på oljeboring-spørsmålet.

- Miljøbevisste velgere bør styre unna Ap. Så lenge de ikke kan si hva de mener om den aller viktigste miljøsaken i dag, så kan heller ikke velgere som er opptatt av klima og miljø gi Ap sin stemme, sier Gjærum til Dagbladet.no.

Ikke fremmet ja-forslag
Natur og Ungdom er likevel svært fornøyd med dagens utfall.

- Det var et valg mellom å vente på oljeboring eller å si klart nei. Det at det ikke engang har vært fremmet et ja-forslag til oljeboring er i seg selv en seier for oss, sier Gjærum.

Under Aps landsmøte gikk i dag et stort mindretall på over en tredel imot å vente på verning av Lofoten og Vesterålen.

- Partiledelsen i Ap må ta dagens avstemning om Lofoten og Vesterålen seriøst, mener Frederic Hauge, leder i Bellona.

- Det store mindretallet vitner om en økende Ap-motstand mot olje i Lofoten og Vesterålen. Dette motiverer til å jobbe systematisk videre med de allianser vi har i Ap, sier Hauge, og legger til:

- Dette kommer til å gå vår vei videre, men vi må jobbe hardt for det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling