Styr unna denne veien i morgen

Statens vegvesen ber høstferiebilister om å kjøre en annen vei enn E6 ut av Oslo nordover.

FORVENTER KØ I MORGEN:  Statens vegvesen ber bilistene finne andre veier nordover ut av Oslo enn E6. Arkivbilde: Scanpix
FORVENTER KØ I MORGEN: Statens vegvesen ber bilistene finne andre veier nordover ut av Oslo enn E6. Arkivbilde: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Statens vegvesen ber høstferiebilister om å kjøre en annen vei enn E6 ut av Oslo nordover. Utbyggingen mellom Gardermoen og Minnesund skaper nemlig lange køer allerede.

De siste fredagene har det vært tidvis lange køer mellom Dal og Minnesund på grunn av omkjøringer og redusert hastighet på strekningen.

Statens vegvesen regner med ekstra stor utfart fredag 1. oktober fordi høstferien da starter i Oslo, og ber trafikanter som skal nordover fra Oslo om å finne alternative veier.

De som skal til Gudbrandsdalen bør kjøre E6 til Gardermoen, videre riksvei 35 til Roa og derfra riksvei 4 til Biri. Mot Østerdalen anbefaler Statens vegvesen å kjøre riksvei 2 fra Kløfta til Skarnes og videre fylkesvei 24 til den møter riksvei 3 i Stange kommune, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. En annen mulighet er å kjøre riksvei 2 til Kongsvinger og videre fylkesvei 20 til Elverum.

E6 skal utvides til en firefelts vei på strekningen Gardermoen-Kolomoen. Arbeidet er først ferdig i 2014, men deler av strekningen åpnes neste høst.

(NTB)