Styreleder satte sinnene i kok etter Frode-sparkingen. Nå legger han seg flat

Styret i brannvesenet beklager uheldige formuleringer. Varsleren Frode Negård (49) er lettet over at saken nå går mot slutten.

VARSLET: Brannmester Frode Negård er tilbake på jobb etter varslingssaken, og angrer ikke. Nå har styret beklaget uttalelser etter å ha blitt dømt for ulovlig sparking. Kollega Petter Skjærmoen til venstre var en av dem som reagerte på uttalelsene. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
VARSLET: Brannmester Frode Negård er tilbake på jobb etter varslingssaken, og angrer ikke. Nå har styret beklaget uttalelser etter å ha blitt dømt for ulovlig sparking. Kollega Petter Skjærmoen til venstre var en av dem som reagerte på uttalelsene. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I februar vant brannmester Frode Negård i Sør-Østerdal tingrett mot Midt-Hedmark brann- og redningsvesen (MHBR) etter å ha stevnet arbeidsgiveren for retten.

En enstemmig rett kom fram til at 49-åringen ble utsatt for ulovlig gjengjeldelse som følge av varsling i en rekke artikler i Dagbladet.

Et par uker etter dommen kom imidlertid styret i selskapet med en pressemelding der de erkjente tapet og gjorde det klart at de ikke ville anke. I den samme pressemeldingen antydet imidlertid styret at de ville vunnet saken om de hadde anket den til lagmannsretten.

Brannmenn raste

Det fikk Frode Negårds kolleger til å rase. I et brev til eierne, kritiserte underbrannmester Petter Skjærmoen og ni andre kolleger behandlingen av Negård. De krevde at styrelederen måtte gå som følge av sin tillit til brannsjefen som sto bak den ulovlige oppsigelsen både før, etter og under rettssaken.

Kollegene mente også styrelederen «går langt i å underkjenne rettens avgjørelse».

«I tillegg nører pressemeldingen opp under fortsatt konflikt og provokasjon mellom styret og ansatte.» het det i brevet fra brannmennene til de elleve eierkommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer