Styreleder uten tillit

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de ansattes representanter i Statoils bedriftsforsamling stemte i går mot at Eivind Reiten skal bli styreleder i StatoilHydro. Med åtte mot fire stemmer ble han likevel valgt, og vil lede styret som blant annet består av Marit Arnstad som nestleder i styret, Elisabeth Grieg, Grace Reksten Skaugen og Kjell Bjørndalen, leder i Fellesforbundet. De ansattevalgte representantene i Statoils nåværende styre vil også være styremedlemmer i StatoilHydro. I tillegg vil to representanter fra de ansatte i Hydro møte i styret.

Det er dramatisk for en nyvalgt styreleder i Norges største og mektigste selskap å få alle de ansattes representanter mot seg. Det er uttrykk for ren mistillit, og vil neppe gjøre arbeidet med å lede den nye giganten lettere for Eivind Reiten. Det er sommerens svimlende opsjonsutbetalinger til Hydro-ledelsen og Reitens befatning med kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsens kraftig lønnede velferdspermisjon som har fått de ansatte til å markere sin misnøye.

Ved å vende tommelen ned for Reiten går de ansatte også mot regjeringens klare innstilling på Reiten som styreleder. Det er ingen tvil om at mange i regjeringsapparatet og fagbevegelsen har ønsket å skifte ut Reiten. Men man har valgt å holde seg til den avtalen som ble inngått i forbindelse med fusjonsforhandlingene. Olje og energiminister Odd Roger Enoksen var raskt ute under Hydro-bråket og erklærte tillit til Reiten som framtidig styreleder i StatoilHydro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.