Styreleder uten tillit

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alle de ansattes representanter i Statoils bedriftsforsamling stemte i går mot at Eivind Reiten skal bli styreleder i StatoilHydro. Med åtte mot fire stemmer ble han likevel valgt, og vil lede styret som blant annet består av Marit Arnstad som nestleder i styret, Elisabeth Grieg, Grace Reksten Skaugen og Kjell Bjørndalen, leder i Fellesforbundet. De ansattevalgte representantene i Statoils nåværende styre vil også være styremedlemmer i StatoilHydro. I tillegg vil to representanter fra de ansatte i Hydro møte i styret.

Det er dramatisk for en nyvalgt styreleder i Norges største og mektigste selskap å få alle de ansattes representanter mot seg. Det er uttrykk for ren mistillit, og vil neppe gjøre arbeidet med å lede den nye giganten lettere for Eivind Reiten. Det er sommerens svimlende opsjonsutbetalinger til Hydro-ledelsen og Reitens befatning med kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsens kraftig lønnede velferdspermisjon som har fått de ansatte til å markere sin misnøye.

Ved å vende tommelen ned for Reiten går de ansatte også mot regjeringens klare innstilling på Reiten som styreleder. Det er ingen tvil om at mange i regjeringsapparatet og fagbevegelsen har ønsket å skifte ut Reiten. Men man har valgt å holde seg til den avtalen som ble inngått i forbindelse med fusjonsforhandlingene. Olje og energiminister Odd Roger Enoksen var raskt ute under Hydro-bråket og erklærte tillit til Reiten som framtidig styreleder i StatoilHydro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer