Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styreleder ved Oslo Børs brøt egne regler

Styreleder Leiv Askvig ved Oslo Børs trekker seg etter å ha brutt regler.

BØRS: Styreleder ved Oslo Børs og daglig leder i Sundal Collier, Leiv Askvig, klarte ikke å overholde meldeplikten. Scan-Foto: Rolf Øhman
BØRS: Styreleder ved Oslo Børs og daglig leder i Sundal Collier, Leiv Askvig, klarte ikke å overholde meldeplikten. Scan-Foto: Rolf Øhman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Leiv Askvig trekker seg på eget initiativ fra vervene som styreleder i Oslo Børs VPS Holding ASA og Oslo Børs ASA, melder børsen mandag morgen.

Han trekker seg også fra styret i Verdipapirsentralen ASA.

Brøt børsens regler Årsaken er at Sundt AS om ettermiddagen 27. november 2013 passerte flaggegrensen på 20 prosent i EAM Solar ASA, mens flaggemeldingen til Oslo Børs først ble sendt 28. november klokken 11:56.

At aktørene overholder markedets og børsens regelverk er av avgjørende betydning for tilliten til Oslo Børs og det norske verdipapirmarkedet. Styret i Oslo Børs har en viktig rolle i å forvalte tilliten til markedet, samt børsens delegerte myndighetsoppgaver, skriver også Oslo Børs i en pressemelding.

For Leiv Askvig, som både er styrleder i Oslo Børser adm. direktør i Sundt AS, måtte overtrampet derfor få konsekvenser.

Hadde ikke full oversikt - Intensjonen var å ikke passere grensen, men fordi jeg ikke hadde full oversikt over aksjebeholdningen på det tidspunktet kom vi over 20%. Dette ble oppdaget og meldt noen få timer for sent, men overtredelsen av reglene var et faktum, sier Leiv Askvig.

Han legger til at etterfølgelse og tillit til regelverket er avgjørende for en velfungerende markedsplass.

- Derfor velger jeg å trekke meg fra posisjonene som styreleder i disse selskapene med umiddelbar virkning, sier Leiv Askvig.

Askvig har vært styreleder i både Oslo Børs ASA og Oslo Børs VPS Holding ASA, samt sittet i styret i Verdipapirsentralen ASA siden 2009.

Nestleder rykker opp Nestleder i styret, Benedicte Schilbred Fasmer, vil fungere som styreleder i begge selskapene frem til generalforsamlingen i mai 2014.

- Leiv Askvig har gjort en utmerket jobb i ulike styrer i konsernet i fem år. Det er derfor veldig synd at han må trekke seg. Oslo Børs? styre forvalter regelverket, og dermed også mye av tilliten til Oslo Børs, så jeg har både respekt og forståelse for hans beslutning, sier Benedicte Schilbred Fasmer, i en melding fra Oslo Børs.

Flere nyheter Her sammenlignes 1929 med 2014
Supermodell investerer i aksjer og eiendom
Saltvedt: - Det vil kunne slå kraftig ut på børsen

Hele Norges coronakart