Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrelederen i Norsk Tipping trekker seg

- Beste regnskap noen gang på tross av urolighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sigmund Thue trekker seg etter 11 år som styreleder i Norsk Tipping AS. Det opplyste han på årsmøtet på Hamar i dag. 

Thue  fikk mye kritikk for sin håndtering av sluttavtalen til den forrige sjefen i det statlige tippeselskapet, Reidar Nordby jr., da han måtte gå av i fjor høst.

- På tross av urolighetene høsten 2007, har Norsk Tipping avlagt det beste resultatet i selskapets historie. Selskapet fungerer i dag helt utmerket under ledelse av Axel Krogvig, og nå er det rette tidspunket for meg å trekke meg tilbake, sier Thue i en pressemelding.

Det var en skattesak som utløste avgangen til Nordby jr. Norsk Tipping hadde betalt gartner for over 400 000 kroner til sjefens private hage, og Nordby jr. innberettet ikke gartnerfordelene til beskatning.

Styrelederen ble kalt på på teppet til kulturminister Trond Giske for å forklare hvorfor den avgåtte sjefen hadde fått direktørlønn for sin nye rolle som konsulent i selskapet.

Noen dager seinere ble konsulentavtalen med Reidar Nordby jr. kansellert, og Thue fikk kritikk for at han ga sjefen sparken på direkten i NRKs RedaksjonEN.

Nå kommenterer kulturministeren styrelederens avgang med at det siste halvåret har vært krevende og at Thue ga «betydelig bidrag til å skape ro i situasjonen som oppsto» .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media