Styrelederen: Svært kritisk i NSB

- Vi gjør ikke jobben vår, sier styreleder i NSB BA, Arent M. Henriksen. Nå har han innkalt til ekstraordinært styremøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er sviktende Signaturtog og manglende lokomotivførere i sommer.

- Vi gjør ikke jobben vår. Det skader oss, og skaper problemer for folk, sier Henriksen til Nettavisen.

Overfor NTB beskriver han situasjonen i NSB som «svært kritisk». Likevel vil han ikke si om problemene bør få følger for ledelsen i Norges statsbaner.

«Alvorlig styringssvikt»

- Jeg verken kan eller vil spekulere i konsekvensene før vi er kommet til bunns i problemene, sier han til NTB.

Når han nå har innkalt til ekstraordinært styremøte førstkommende torsdag, er det for å få fakta på bordet. Han lover å gå nøye gjennom de to temaene Signaturtog og ferieavvikling.

- Når det gjelder Signatur, har styret i NSB så langt lagt til grunn at Statens jernbanetilsyn godkjente dette toget for trafikk på Sørlandsbanen og Kongsvingerbanen. At vi har en situasjon med betydelig mangel på lokomotivførere, er et resultat av en svært alvorlig planleggings- og styringssvikt, skriver styrelederen i en krass pressemelding.

Krever redegjørelse

Han orienterte søndag samferdselsminister Terje Moe Gustavsen om problemene, og vil ta ny kontakt med statsråden etter styremøtet torsdag.

Moe Gustavsen på sin side krever en redegjørelse fra både NSB og Jernbanetilsynet om problemene som har oppstått.

- Jeg vil ha en oversikt over situasjonen slik den er akkurat nå, og hva som skjer framover. Situasjonen er så vidt alvorlig at jeg må gjøre dette, sier han til Dagsavisen.