Styremedlem i Odins Soldater om Breivik: «Vel, da hyller jeg ABB for en god jobb!»

Hyllet terroristen.

HYLLER TERRORISTEN: Styremedlemmet i Odins Soldater har på Facebook uttrykt støtte til barnemorderen Anders Behring Breivik. Foto: Scanpix/skjermpdump
HYLLER TERRORISTEN: Styremedlemmet i Odins Soldater har på Facebook uttrykt støtte til barnemorderen Anders Behring Breivik. Foto: Scanpix/skjermpdumpVis mer

Det har det siste døgnet vært strid og splid i den selverklærte borgerverngruppa Odins Soldater. Flere av administratorene på gruppas Facebook-side er fjernet og det har blitt dannet ny ledelse.

Den nye nestlederen Kim Mæland bekrefter på Odins Soldaters lukkede Facebook-gruppe at talsmann Ronny Alte er fjernet fra gruppa.

På Facebook-gruppa skriver han

«Det har skjedd noen større forandringer i gruppen. Ronny Alte er ute av S.O.O uten at vi går noe mer inn på det. Jeg som leder trekker meg ned til nestleder da jeg ikke vil bli en offentlig person pga. familien. Det godtas ikke større diskusjoner rundt opplysningene som nå gis.

Leder er nå Steffen Larsen

Hyllet Breivik

Til TV 2 sier Mæland at Alte ble kastet ut av gruppa blant annet på grunn av hans bakgrunn fra Norwegian Defence League (NDL).

Men det er usikkert om den ferske nestlederen har fått med seg at et styremedlem i Odins Soldater, har gått ut og hyllet massemorderen Anders Behring Breivik på Facebook.

Vedkommende skriver

«Vel, da hyller jeg abb for en god jobb- iallfall mot Ape-politikken- men kan selvsagt ikke annet si at disse ungdommene som var fanget, var forferdlig, -og at jeg fordømmer det! Men ellers fikk han fram noe av frustrasjonen mot Apenes fremferd, og politikk MOT det norske folk!»

I ett annet innlegg om lukkede asylmottak skriver vedkommende:

«Det brukes mangfoldige millioner på disse, som raserer landet og folket med ran, voldtekter og drap! FÅ LUKKEDE MOTTAK!»

Overfor Dagbladet nekter styremedlemmet for å ha hyllet Breivik.

- Skal dere kutte i stykker meg også nå? Jeg har aldri hyllet Breivik, og jeg tar fullstendig avstand fra hans handlinger. Utover det har jeg ingen kommentar til saken, sier vedkommende.

- Men du skriver at du hyller Breivik for en god jobb?

- Jeg har ingen flere kommentarer.

Opprettet Pegida-grupper

Nestleder Mæland sier videre til TV 2 at folk frykter å bli medlem av Odins Soldater på grunn av Altes påstander i media om forholdet til blant annet den innvandrerkritiske organisasjonen Pegida.

Men gruppas andre styremedlem, Kathe-Tove Haugerud, har selv deltatt på flere Pegida-marsjer og i januar i fjor opprettet hun Facebook-grupper for Pegida i Kristiansand og Sørlandet.

- Jeg gikk i marsjen i dag for å få mer oppslutning om marsjen vår. I morgen skal jeg gå til politiet og søke om tillatelse, sa Haugerud til Osloby i fjor under marsjen rund Oslo Rådhus.

Dagbladet har ikke klart å få en kommentar fra Haugerud om sitt forhold til Pegida. Heller ikke nestleder Kim Mæland eller leder av gruppa Steffen Larsen har besvart Dagbladets henvendelser angående saken, men til NTB sier Larsen at det er etablert en sentral ledelse for Soldiers of Odin Norway, og informasjon om dette mest sannsynlig blir lagt ut på nettet lørdag.