Styremedlem Kristin Andersen: - Dette er tragisk

Kristin Andresen mener Slottets holdninger - og stiftelsens behandling av saken - er tragisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin Andresen er gift med Johan H. Andresen jr. og en lidenskapelig rytter.

Andresen, som selv har deltatt på møte på Slottet, har sammen med flere stilt penger til disposisjon for stiftelsen Hest, Helse og Habilitering.

- Vi har ikke tillit til Østbergs disposisjoner. Han hadde ikke økonomisk kontroll over dette prosjektet. Bakgrunnen for at vi stilte midler til disposisjon, var av hensyn til barna som skulle få et tilbud. Nå lider barna, og rideskolen er ikke kommet i gang. De ansatte gjør en kjempejobb, men vi har stanget hodet i veggen, sier Kristin Andresen.

Engasjerte advokat

Advokat Else Bugge Fougner ble i begynnelsen av september engasjert av blant annet Andresen.

- Vi har vært i en kontinuerlig dialog for å etablere et konsept for å få finansieringen på plass. Konklusjonen er at det ikke har vært mulig å få til noe med de aktørene som har vært involvert, sier Bugge Fougner til Dagbladet.

Kristin Andresen er sterkt kritisk til Slottets håndtering av saken.

- Det var Slottet som ga premissene for kontrakten for leie av Kongsgården. Blant annet krevde de så mye som 200000 kroner i husleie i måneden. Slottet har hele tida holdt sin hånd over Østberg, sier hun og fortsetter:

- Jeg håper de holdningene jeg har møtt, ikke er representative for kongehuset.

- Dårlige forhold

- Den eneste muligheten var å gå til skifteretten. Nå tar Slottet over, og jeg håper klubben fortsatt får ha tilhold på Kongsgården. Nå handler det om å komme i gang på en ordentlig måte, sier Andresen.

Andresen sier at rideforholdene på Bygdøy kongsgård nå er under enhver kritikk. I regn står utebanen under vann.

- Vi har for øvrig tilbudt oss å finansiere en hall, sier hun.

KRITISK: Kristin Andresen har engasjert advokat, og er sterkt kritisk til Slottets rolle i etableringen av et ridesenter på Bygdøy kongsgård. Her sammen med ektemannen Johan H. Andresen jr.