Styremedlem trekker seg fra Aker Solutions

- Grunnen er saksbehandlingen og transaksjonen, sier Petersen til Dagbladet.no.

TREKKER SEG: Styremedlem Heidi M. Petersen i Aker Solutions.  Foto: NORDEA
TREKKER SEG: Styremedlem Heidi M. Petersen i Aker Solutions. Foto: NORDEAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en pressemelding mottatt av flere medier skriver Heidi M. Petersen at hun trekker seg fra styret i Aker Solutions.

- Grunnen til at jeg trekker meg er saksbehandlingen og transaksjonen, sier Heidi M. Pettersen til Dagbladet.no i ettermiddag.

- Har ikke snakket med Aker
- Hvordan har Aker Solutions reagert på din avgang?

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke snakket med noen i Aker i dag, de har vel hatt så stor pågang. Jeg har sendt et brev til Aker Solutions der jeg varsler min avgang, sier Pettersen.

Det var Petersen som 6. april forlangte en ny behandling av saken da styret i Aker Solutions hadde hele transaksjonen oppe til ekstraordinær behandling i sitt styre, ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv fra 7. april. Hun ble nedstemt.

- Grundigere gjennomgang
- Jeg ønsket en grundigere gjennomgang av hele sakskomplekset for å forsikre meg om at saken fikk en betryggende behandling. Til min store overraskelse fikk jeg ikke tilslutning til det, sier Petersen til Dagbladet.no.

Petersen skriver følgende i pressemeldingen:

«Jeg kan bekrefte at jeg i dag har fratrådt styret i Aker Solutions ASA med umiddelbar virkning. Både på bakgrunn av saksbehandlingen i styret samt de vedtak som er truffet i tilknytning til kjøp av selskaper fra Aker ASA, har jeg funnet det uholdbart å forsette som styremedlem i selskapet. Jeg har ingen ytterligere kommentarer.»

- Har du følt deg overkjørt i Aker Solutions-styret?

- Det vil jeg ikke svare på nå.

Ifølge NRK fikk styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions ASA beskjed om at Petersen trekker seg allerede før dagens styremøte i Aker Solutions ASA, som startet klokken 10.00.

Aker-systemet skal legge en egen redegjørelse for salget som presenteres i dag klokka 16.00.

Røkke har så langt ikke villet kommentere saken.


Dagbladet.no kommer med mer.