Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styremøte på overtid i Norske Skog

Rykter om oppkjøp stoppet aksjehandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da klokka nærmet seg 18 tirsdag kveld, hadde styret i Norske Skog ennå ikke blitt enige om konsernets framtid.

- Dette er en stor, tung og vanskelig sak, med forskjellige oppfatninger om hva som er riktig. Nå er det om å gjøre å gi styret den tiden det trenger, sa kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Norske Skog da han meddelte pressen om at styrets avgjørelse neppe kommer før en time senere enn først antatt.

- Det er helt umulig å garantere noe, sa han.

Styret skal bli enige om en innstilling til bedriftsforsamlingen neste uke, da den endelige avgjørelsen om ledelsens forslag til innsparinger skal vedtas eller forkastes.

Optimistiske ansatte

De ansattes styrerepresentant Stein-Roar Eriksen var optimist da han tidligere tirsdag var på vei inn til styremøtet i Norske Skog. De vinner fram hvis de får skogeierne på sin side.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen gjorde det klart at ledelsen i Norske Skog står fast ved sine tidligere kuttforslag da han hastet inn til styremøtet sammen med styreleder Kim Wahl to minutter før klokken 10.

- Nå skal vi diskutere forslagene, var den knappe kommentaren fra begge to.

Styremedlem Eriksen er også hovedtillitsvalgt på Follum, papirfabrikken på Hønefoss som er omfattet av ledelsens kuttpakke gjennom forslaget om å legge ned en av tre papirmaskiner.

- Vi frykter at lønnsomheten ved Follum blir så drastisk redusert dersom dette forslaget blir vedtatt, at det på sikt kan føre til nedleggelse av hele Follum, sa Eriksen.

Optimist
Eriksen ga uttrykk for optimisme på vei inn til Norske Skogs hovedkvarter på idylliske Oxenøen i Bærum like utenfor Oslo.

- Det er mulig å unngå nedleggelse. Men det forutsetter støtte fra skogeiernes styrerepresentanter, sa han til de mange journalistene som hadde tatt oppstilling ved hovedinngangen.

Eriksen bekrefter overfor NTB at de tillitsvalgte har hatt kontakt med skogeierne det siste døgnet. Han beskriver dialogen som «god».

- Betyr det god i betydning at du er optimist med tanke på utfallet?

- Jeg vil være varsom med å trekke konklusjoner, svarte Eriksen som også svarte «ja» på et direkte spørsmål om han håper å kunne komme ut av styremøtet med et seierssmil i løpet av dagen.

Børspause

Like før skjebnemøtet i Norske Skog ble selskapet underlagt pause på Oslo Børs. Ifølge informasjonssjef Tom Bratlie har pausen etter alt å dømme sammenheng med en nettartikkel på NRK tirsdag morgen, der det heter at to av de største konkurrenter forbereder et bud på Norske Skog. Det skal dreie seg om Wallenberg, som er stor eier i Stora Enso, og UPM Kymmina.

Ikke bestemt seg

De øvrige styremedlemmene ville ikke flagge noe standpunkt til ledelsens foreslåtte sparetiltak på vei inn til styremøtet tirsdag.

- Styrets formann uttaler seg på vegne av styret. Det er det klokeste, sa styrets nestleder Øyvind Lund.

Han la til at saken er godt belyst, og at det ikke ligger an til endrede standpunkter ut fra hva styrets medlemmer tidligere har signalisert at de vil stemme.

Men den ene av skogeiernes representanter, Halvor Bjørken fra Allskog, sa til journalistene at han ikke har bestemt seg på forhånd.

- Nå må vi høre argumentene først, var hans kommentar på vei inn til styremøtet.
Bjørken ville ikke utdype hvilke argumenter som kan komme til å veie tyngst.

Den andre styrerepresentanten for skogeierne, Kari Broberg, var svært knapp. Alt hun ville si var at hun håpet på et godt møte.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media