Styrer kjøpte beboers leilighet til underpris

Styreren på aldershjemmet kjøpte leiligheten til en 91 år gammel beboer, uten at boligen hadde vært ute på det åpne markedet. Kjøpesummen var trolig bare det halve av markedsverdien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styreren ved Johannes menighets aldershjem på Møhlenpris i Bergen betalte 600 000 kroner for den 86 kvadratmeter store hjørneleiligheten. Ifølge Bergensavisen er dette trolig det halve av markedsverdien. Legger man kvadratmeterprisen for andre leiligheter som er solgt i gården til grunn, skulle leiligheten ha vært verdt nærmere 1,2 millioner kroner.

Styret på aldershjemmet ble aldri informert om eiendomshandelen, som ifølge avisa er stikk i strid med alle etiske regler på aldershjemmet. Men styreren mener likevel ikke det er grunn til å sette spørsmålstegn ved saken.

- Hvorfor ringer du og maser om dette? Nå må dere slutte og plage meg med dette. Dette er en privatsak. Hun ville selge og jeg ville kjøpe. Så enkelt er det, sier styreren til BA.

Når BA spør om det ikke kan være grunn til å stille spørsmål ved saken, svarer hun at «det er en privatsak som ikke angår noen andre», før hun skal ha slengt på røret.

Da BA like etterpå ringte den 91 år gamle kvinnen på rommet hennes på aldershjemmet, var det styreren som svarte:

- Er det BA igjen? Hun sier hun ikke vil snakke med dere og at alt rundt kjøpet av leiligheten er i orden. Hun liker slett ikke at dere stiller spørsmål vedrørende salget av leiligheten. Nå får dere slutte å mase om dette. Dette er en privatsak. Adjø!

Avtroppende styreformann, Audun Stornes, sier til BA at handelen aldri var fremmet i styret, men at han ikke ønsker å kommentere saken.