- Styres av egne karriereplaner

- Det er maktpåliggende for Aps leder Thorbjørn Jagland å komme fort tilbake til makten fordi trusselen fra Jens Stoltenberg blir stadig sterkere. Jagland mer opptatt av egne karriereplaner enn hva som er best for Arbeiderpartiet, mener Venstre-leder Lars Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sponheim tror Jagland er mer sugen på å komme raskt tilbake i posisjon enn han gir inntrykk av utad. Venstres leder fastslår at det faktum at «alle» vil ha Stoltenberg, også et flertall blant Aps velgere, må stresse Jagland.

- Jagland styres mer av taktikk og egne karriereplaner, enn av hva som er best for Arbeiderpartiet. På grunn av at Stoltenberg seiler opp, er det viktig for han å komme raskt tilbake, selv om partiet hadde trengt å konsolidere seg og finne en politisk forankring utover det å administrere Norge, er Sponheims klare tale.

Udugelig

Den utskjelte Venstrelederens analyse går rett inn i sommerens hete debatt om statsministerkandidater. Næringslivet og Carl I. Hagen foretrekker Stoltenberg.

- Nå har vi har tre statsministerkandidater, to av dem fra Arbeiderpartiet. Skal vi tro Carl I. Hagen ville en Ap-regjering under Jens Stoltenberg umiddelbart fått FrPs støtte og sentrumsregjeringen ville vært død. Dette er en utrolig situasjon, mener Sponheim som også er nådeløs i sin kritikk av Jagland som statsministerkandidat:

- Jagland viste seg udugelig som statsminister. Men som partileder er han den beste for Arbeiderpartiet, mener Sponheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer