Styret i KOMM frikjenner First House i Nobel-saken

I den såkalte Nobel-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

First House brøt ikke PR-bransjens etiske regelverk i den såkalte Nobel-saken, ifølge bransjeorganisasjonen KOMM.

First House-partner Morten Wetland skrev i mai et innlegg i Dagens Næringsliv, der han kritiserte sammensetningen av Nobelkomiteen i lys av flere omstridte tildelinger under leder Thorbjørn Jagland.

Wetland skrev blant annet at han opplevde det svært pinlig at president Barack Obama fikk fredsprisen i 2009.

Flere anklager Geelmuyden.Kiese mente Wetland jobbet på vegne av ikke navngitte oppdragsgivere for å bedre forholdet mellom Kina og Norge. Det konkurrerende byrået mente First House brøt flere etiske bransjeregler i denne sammenhengen.

Geelmuyden.Kiese pekte blant annet på punktene «Være åpen om sin rolle og hvem man representerer, når man opptrer som aktør på oppdragsgivers vegne i offentligheten» og «Ikke uttale seg offentlig som ekspert hvis han eller hun har kundeforhold som relaterer seg til saken som skal kommenteres»

Ingen brudd Et enstemmig styre i KOMM konkluderte onsdag med at First House ikke har brutt organisasjonens etiske regler på noen av de punkter. Heller ikke i noen av de andre First House-sakene som var oppe til behandling onsdag - tre klager på byråets henvendelse til organisasjonen OGP (International Association of Oil and Gas Producers) - fant Etisk råd regelbrudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer