Styret i Oslo Frp trosser Hagen

Oslo: Styret i Oslo Fremskrittsparti trosset partiformann Hagens vilje da det tirsdag med seks mot to stemmer vedtok å kalle inn til ekstraordinært årsmøte i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ekstraordinære årsmøtet skal finne sted tirsdag 12. desember. Årsmøtet skal velge nytt styre i fylkeslaget.

Fremskrittspartiets sentralstyre har vurdert det som ulovlig å innkalle til ekstraordinært årsmøte. Tirsdagens vedtak var dermed et nederlag for partiformann Carl I. Hagen.

- Nå må vi la lokaldemokratiet råde. Arbeidsforholdene i Oslo er nå så uholdbare at et nytt styre må velges. Derfor stiller vi våre plasser til disposisjon, sier nåværende fylkesformann Dag Danielsen, en av dem som er truet med suspensjon eller eksklusjon fra partiet.

Hagen: Unødvendig

- Styret har fattet et unødvendig vedtak som jeg er uenig i. Det er meningsløst å avholdet et ekstraordinært årsmøte 12. desember når det ordinære årsmøtet er innkalt til 25. og 26. januar, sier Hagen.

Hagen sier at vedtaket om ekstraordinært årsmøte ikke vil berøre eksklusjonssakene som er reist mot 16 medlemmer i Oslo, fordi dette er en sak mellom partiet og hvert enkelt medlem, ikke mellom Oslo Frp og sentralstyret.

Partiformannen sier at det ekstraordinære årsmøtet er innkalt på lovlig måte og dermed i overensstemmelse med partiets vedtekter.

Hagen innrømmer imidlertid at et ekstraordinært årsmøte kan bli i et ledd i en normaliseringsprosess i Oslo dersom det blir valgt inn nye ansikter i styret.

- Spesielt møte

På tirsdagens møte satt partiformannen ansikt til ansikt med flere av de partimedlemmene som er truet av eksklusjon. Hagen er ikke medlem av styret, men har møte- og talerett i kraft av å være stortingsrepresentant fra Oslo. I tillegg til Hagen deltok nestleder Siv Jensen.

- Det er positivt at Hagen har begynt å komme på styremøtene i Oslo Frp, kommenterte Danielsen etter møtet. Han sa også at det hadde vært en spesiell stemning på møtet.

- Jeg har aldri sett det som noe mål å vinne over Carl I. Hagen. Jeg har alltid forsøkt å samarbeide med Hagen på best mulig måte, sa Danielsen da resultatet av møtet var klart.

Han gjorde det klart at det er uholdbart for styret å fortsette slik forholdene er i oslopartiet i dag, med beskyldninger og anklager mot de fleste styremedlemmene.

- Jeg påtok meg vervet som formann for å gjøre en god jobb. Ikke alle i Oslo har oppfattet det slik. Derfor vil jeg vurdere situasjonen på nytt. Det er ikke sikkert jeg stiller til valg 12. desember. Jeg er lite glad for den behandlingen jeg har fått, sier Danielsen.

(NTB-Svein Kristoffersen)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer