Styret i Vest-Agder vurderer å trekke seg

Kvinesdal: Styret i Vest-Agder Fremskrittsparti kommer trolig til å stille sine plasser til disposisjon på et ekstrordinært årsmøte lørdag 24. mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 13-tiden i dag tok rådsmøtet i Vest-Agder Frp lunsjpause. Signalene tyder så langt på at fylkesstyret innkaller til nytt års- og nominasjonsmøte om to uker. Fylkesformann Jan Ole Dahl regner med at et nytt styre da vil velges.

- Det gjenstår å se om jeg har tillit. Selv føler jeg at vi er i ferd med å tråkke på vår egen ideologi: frihet og retten til å hevde egne meninger, sier en tydelig presset Dahl.

Trekker seg?

Dahl holder muligheten åpen for at han kan komme til å trekke seg fra Frp, og jobbe for en annen stortingsliste. - Per i dag er svaret nei. Nå må vi først se hva som blir utfallet av dagens møte, sier Dahl.

Vidar Kleppe har frist til onsdag med å anke vedtaket om suspensjon inn for landsstyret.

Spenningen har steget de siste dagene i Vest-Agder, ettersom sentrale fylkesrepresentanter kan komme til å stille på alternative lister for å støtte Vidar Kleppe. Fylkespartiet risikerer full splittelse, og resultatet kan dermed bli at dagens representanter blir bitre konkurrenter i månedene fram mot stortingsvalget.

Tre muligheter

Fylkesstyret velger lørdag ettermiddag enten å avholde nytt års- og nominasjonsmøte, eller å la den ordinære lista stå, slik at andrekandidat Line Vennesland rykker opp på førsteplass.Alternativet er at fylkespartiet kan bli satt under administrasjon av den sentrale ledelsen i Fremskrittspartiet.

Alt tyder på at flertallet i fylkesstyret vil rette seg etter sentralstyrets anbefalinger, og la Kleppe seile sin egen sjø, for å konsolidere partiets stilling i fylket.

(NTB-Ole Dag Kvamme)