Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrets innstilling: det nye sykehuset bør ligge i Molde

Flertall for Molde i første runde.

 INNSTILLING:  Styret i Helse Møre og Romsdal gikk i dag inn for at sykehuset skal bli plassert i Molde. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet.
INNSTILLING: Styret i Helse Møre og Romsdal gikk i dag inn for at sykehuset skal bli plassert i Molde. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): I dag tok styret i Helse Møre og Romsdal stilling til om det nye sykehuset i fylket bør ligge i Molde eller Kristiansund, den opphetede debatten munnet ut i denne anbefalingen fra de ni representantene i styret:

Det nye sykehuset i fylket bør ligge i Molde.

Slik var møtet I tur og orden la styret fram sin anbefaling.

Styreleder Stein Kinserdal fortalte om sitt syn i saken, men kom ikke med noen anbefaling vedrørende plassering. Styremedlem Svein Anders Grimstad mener kompetansen er større i Molde og anbefalte derfor at sykehuset havner på Opdøl.

Styremedlem Kirsti Slotsvik ønsker at sykehuset havner i Kristiansund, og nestleder i styret, Petter Bjørdal, anbefalte nå Molde. Det samme gjorde styrerepresentant Ivar Egset og styremedlem Torbjørg Vanvik.

Harald Topphol fra Legeforeningen som er representant for de ansatte i Volda stemte for Kristiansund. Trine Sevaldsen, som representerer Sykepleierforbundet stemte også for Kristiansund.

Styreleder Stein Kinserdal valgte Molde og skapte dermed et flertall i styret for et sykehus utenfor Molde.

Dramatisk vending Debatten under styremøtet tok en dramatisk vending da styremedlemmet Harald Topphol sa at tidligere leder i Helse Møre og Romsdal, Astrid Eidsvik, ble tilbudt sluttpakke mot at hun skulle gå inn for å legge det nye sykehuset til Molde.

Eidsvik sa på dagens styremøte at hun vil kommentere avgangen skriftlig senere i dag.

 PROTEST:  Søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde. Foto: SOLVEIG OTERHALS LANDSVIK/ROMSDALS BUDSTIKKE.
PROTEST: Søndag samlet tusenvis av mennesker seg på Kongens Plass i Kristiansund, for å stoppe planene om å flytte sykehuset til Molde. Foto: SOLVEIG OTERHALS LANDSVIK/ROMSDALS BUDSTIKKE. Vis mer