- Styrkeforholdet i regjeringen uendret

Åslaug Haga (Sp) avdramatiserer SVs skandalevalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Noen kan kanskje oppleve valgutfallet for SV som dramatisk nå. Men jeg minner om at en uke er lang tid i politikken. De to årene fram til neste valg er en evighet. Styrkeforholdene i regjeringen endres ikke som følge av dette valget. Det er galt å gjøre valget til en folkeavstemning om regjeringen, sier Sp-leder Åslaug Haga til NTB.

Tidligere statsminister Kåre Willoch (H) beskriver i sine memoarer hvordan SP og KrF, de to minste partiene i hans trepartiregjering, voktet hverandre for å hindre at det ene mellompartiet kom bedre ut av regjeringssamarbeidet enn det andre.

Vil Sp nå hjelpe SV til å oppnå større gjennomslag i regjeringen, for å redde det rød-grønne prosjektet?

- Willochs beskrivelse passer ikke på forholdene i vår regjering. Statsråden i vår regjering finner og støtter hverandre på kryss og tvers av partiskillene. Jeg opplever ikke partiskillene som skarpe i vår regjering, sier Haga.

Hun legger til at de rødgrønne hele tiden har vært bevisst på at alle tre regjeringspartiene må lykkes.


Feiret med bløtkake
Og SV har lyktes og oppnådd mange seirer i regjeringen, mener Haga som var i strålende humør i dag.

Hun og Sps nestleder Liv Signe Navarsete tromlet sammen partifeller og medarbeidere på partiets hovedkontor og takket for valgkampinnsatsen og spiste bløtkake.

- Vi har nådd målet. 7,9 prosent for Sp er som om Ap skulle ha fått 40 prosent, bemerket Haga og takket medarbeiderne og partifellene for « en eventyrlig innsats».

NTB

FORNØYDE: Sp-nestleder Liv Signe Navarsete og hennes leder Åslaug Haga er strålende fornøyd med valget. FOTO: Terje Bendiksby/SCANPIX
FORNØYDE: Sp-nestleder Liv Signe Navarsete og hennes leder Åslaug Haga er strålende fornøyd med valget. FOTO: Terje Bendiksby/SCANPIX Vis mer