Styrker hjelpetiltak for prostituerte

Kirkens Bymisjon i Oslo styrker hjelpetiltakene for hovedstadens kvinnelige prostituerte ved å utvide tilbudet ved Nadheim. Bymisjonen mener sosiale tiltak gir best resultater i kampen mot prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder av dagtilbudet ved Nadheim, Erik Sahlberg, sier til NTB at problemene knyttet til prostitusjon er for kompliserte til at de kan løses med kriminalisering. Han har størst tro på dialog og hjelpetiltak for å motarbeide prostitusjon.

Onsdag utvidet Kirkens Bymisjon i Oslo tilbudet for kvinner i Oslos prostitusjonsmiljø ved å åpne et nytt hus ved Nadheim-senteret på Grønland. Sahlberg sier det nye huset gir muligheter til de som har lagt rusen bak seg, men som trenger et nettverk og sosial støtte.

En privatperson har hjulpet bymisjonen med gratis oppussing, slik at bymisjonen kan ta i bruk lokalet.

Kvinnen som offer

- Her skal det legges til rette for sosiale aktiviteter, kursvirksomhet og undervisning, sier Sahlberg. Han håper at tilbudet fører til at flere kvinner forlater prostitusjonsmiljøet .

I Sverige innføres forbud mot kjøp av seksuelle tjenester fra nyttår. Sahlberg mener et slikt forbud ytterligere vil fokusere kvinnen som offer.

- Det kan gjøre det vanskeligere for prostituerte å komme seg ut av miljøet. I jobben vi gjør handler det mye om å styrke kvinnenes selvbilde, og hjelpe dem til å komme videre. Det blir ikke enklere hvis de som gruppe stigmatiseres ytterligere, sier Sahlberg.

Egne samtalerom

Lederen ved Nadheim mener kvinnene er best tjent med sosialpolitiske tiltak, og at slike tiltak også er det beste middelet for å bekjempe prostitusjon.

Kirkens Bymisjon i Oslo har hatt et dagtilbud for prostituerte på Nadheim i 16 år. Sahlberg sier seg meget tilfreds med det nye bygget, som ligger rett ved siden av Nadheim. Det nye huset har blant annet aktivitetsrom og undervisningslokale, og har fått navnet «Galleri Blåvingen».

- Bare det at antall kvadratmeter dobles, fører til plass for egne samtalerom, og det er svært viktig, sier leder av dagtilbudet ved Nadheim, Erik Sahlberg, til NTB.

(NTB)