USA

Styrker rettigheter til homofile og transpersoner

President Joe Biden signerte en utvidet beskyttelse mot diskriminering av LHBT-personer. Et viktig signal, mener USA-ekspert.

IMOT DISKRIMINERING: President Joe Biden signerte en utvidet beskyttelse mot diskriminering av LHBT-personer på sin første dag på kontoret. Foto: Evan Vucci/AP/NTB
IMOT DISKRIMINERING: President Joe Biden signerte en utvidet beskyttelse mot diskriminering av LHBT-personer på sin første dag på kontoret. Foto: Evan Vucci/AP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

President Joe Biden var raskt ute med å signerte hele 17 presidentordrer på sin første dag i Det hvite hus.

Da skreiv han under en ordre som utvider beskyttelsen mot diskriminering av LHBT-samfunnet. En helomvending fra Trump-administrasjonen sin politikk, som ga begrensede rettigheter til transpersoner.

Nå vil millioner av amerikanere bli bedre beskyttet mot diskriminering på grunnlag av kjønnsidentitet og seksuell legning.

- Et viktig signal

Presidentordren bygger på en kjennelse som ble vedtatt i fjor, som forbyr diskriminering i arbeidsmarkedet basert på kjønnsidentitet eller seksuell orientering.

Den nye ordren, som nå også gjelder utenfor arbeidsmarkedet, gjør at alle føderale byråer er pålagt å forfølge diskrimineringsklager på vegne av LHBT-personer.

Et viktig signal, mener USA-kjenner Alf Tomas Tønnessen, førsteamanuensis i amerikansk kulturkunnskap ved Universitetet i Agder.

- Det viser et ønske om enda større grad av inkludering, sier Tønnessen til Dagbladet.

Han mener det er en økende grad av toleranse og aksept etter høyesterettsdommen som åpnet for homofilt ekteskap i hele USA i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer