Psykisk helse:

Styrker tilbud for unge

Helseministeren strarter det nye året med nytt krav til helseforetakene. Det ble kjent under den årlige sykehustalen tirsdag.

STYRKER BUP: Helseminister Ingvild Kjerkol ber nå helseforetakene om nye oppgaver for å styrke barne- og ungdomsspykiatrien. Dette er første ledd i regjeringens opptrappingsplan for psykisk helse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STYRKER BUP: Helseminister Ingvild Kjerkol ber nå helseforetakene om nye oppgaver for å styrke barne- og ungdomsspykiatrien. Dette er første ledd i regjeringens opptrappingsplan for psykisk helse. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) starter det nye året med et nytt mål innen psykisk helse for barn og unge under 18 år.

Nå skal alle som blir henvist til psykisk helsevern få tilbud om vurderingssamtale av helseforetakene.

Det nye kravet ble lansert under helseministerens årlige sykehustale tirsdag, og er en del av regjeringens satsing på psykisk helse.

Én av fem avvises

- Dessverre er det sånn i dag at en av fem avvises per brev uten å ha møtt spesialisthelsetjenesten overhodet. Nå er det ikke nødvendigvis sånn at alle trenger spesialistbehandling, men noen av dem med avslag vil likevel trenge spesialisert behandling, sier Kjerkol til Dagbladet.

Nå vil regjeringen bedre kvaliteten ved å sikre en god vurdering av spesialisthelsetjenesten og en god samhandling med kommunen - dersom det er et kommunalt tilbud som er det best egnede tilbudet for personen.

- Vi er opptatt av at ingens skal avvises uten en god vurdering og at alle skal møte en som ser deg og som sørger for riktig behandling, fortsetter Kjerkol.

Helse- og omsorgsdepartementet ber nå helseforetakene om å legge til rette for dette allerede i 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer