Styrket i troen på motorsykkel-sporet

HAUGESUND (Dagbladet): Politiet i Haugesund tror mer og mer at Marianne Våges drapsmann kjørte motorsykkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trass i gjentatte etterlysninger har ikke motorsyklisten som er observert i området drapsnatta meldt seg til politiet.

Den røde personbilen av type Opel som ble etterlyst samtidig med motorsykkelen, er sjekket ut av saken. Bilen eies av en person med tilhørighet i området. Han meldte seg selv for politiet.

Motorsyklisten har derimot ikke kontaktet politiet. Sentrale politikilder bekrefter overfor Dagbladet at motorsykkelen blir mer og mer interessant i saken.

Dagbladet får også bekreftet at politiet vet mer om motorsykkelen enn de har gått ut med i media.

Lite konkret

I etterlysningen har ikke politiet sagt noe som helst om hva slags motorsykkel det er snakk om, heller ingenting om hvor og når den er observert.

- Så lenge ingen melder seg, blir selvsagt dette sporet enda mer interessant, bekrefter politiadvokat Thor Buberg.

Han er skuffet over at politiet har fått så få tips om motorsykkeltrafikken denne natta. Politiet vil ha kontakt med alle som har kjørt motorsykkel i Haugesund og omegn natt til søndag. Til nå har bare politiet fått rundt 20 slike tips.

- Det er få som har meldt seg og sagt at de har kjørt motorsykkel denne natta. Vi mener det må være flere enn dem som har meldt seg så langt som har kjørt motorsykkel, sier Buberg.

Hele helga

Nesten hele staben på 26 etterforskere skal jobbe hele helga. I løpet av helga håper blant annet politiet å bli ferdig med rundspørringen på Grutle nord i Haugesund. Mange av naboene som har svart på rundspørringene skal inn til avhør de nærmeste dagene.

Også flere som sto drapsofferet nært, både familie, venner og hennes eksmann skal inn til nye avhør de nærmeste dagene.

Politiet har det travelt, fordi påsken nå står for døra.

- Vi må prøve å snakke med flest mulig før de drar på påskeferie, sier Thor Buberg til Dagbladet. Politiadvokaten mener fremdeles at det ikke er noe som tyder på at saken kan få en rask oppklaring.