Styrket innsats for rusavhengige

Sylvia Brustad lover en solidarisk ruspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruspolitikken skal gis et tydeligere folkehelseperspektiv og den skal være solidarisk, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap).

Neste år skal dette synliggjøres ved ytterligere 100 millioner kroner til sektoren, som dermed vil være styrket med 350 millioner kroner sammenlignet med 2005.

I forbindelse med forslag til statsbudsjett la regjeringen fram en opptrappingsplan for å bekjempe rusavhengighet.

- Kvalitet og kompetanse i forebygging, behandling og oppfølging skal heves, forsikrer statsråden, som også lover økt brukerinnflytelse og at pårørende - også barn og søsken av rusmiddelavhengige, skal ivaretas bedre enn i dag.

Arbeidet med å gjennomføre opptrappingsplanen vil kreve et bredt samarbeid, og statsråden oppfordrer alle aktører - kommuner, fylkesmenn, regionale helseforetak, kriminalomsorgen og frivillige - å følge opp i eget arbeid.

I tillegg til de 350 millioner kroner kommer styrking av spesialisthelsetjenesten, og også bedret kommuneøkonomi gir mulighet til å prioritere arbeidet mot rusmiddelproblemer, mener Sylvia Brustad.


(NTB)

STYRKER RUSOMSORGEN: Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad får ansvar for en opptrappingsplan for å bekjempe rusavhengighet.
STYRKER RUSOMSORGEN: Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad får ansvar for en opptrappingsplan for å bekjempe rusavhengighet. Vis mer