Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrket mistanke mot Algeries militære

LONDON (NTB-Reuters): Mistanken styrkes om at de algeriske sikkerhetsstyrkene står bak noen av massakrene i Algerie, ifølge den britiske avisen The Observer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen siterer to algeriske asylsøkere, tidligere polititjenestemenn, som sier at de etter ordre deltok i nedslaktning og tortur av forsvarsløse sivile.

- Jeg har gjort alt: drap, tortur. Hvis du her og nå skulle skjære halsen over på en mann, ville jeg si at det er normalt, sier en av politimennene.

De forteller at elitesoldater forkledd som «fundamentalister» drepte hele familier om natten som ledd i terrorregimet.

De to asylsøkerne gir ifølge avisen detaljerte beskrivelser av myndighetenes ansvar for en lang rekke grove menneskerettsbrudd.

Anklagene styrker antakelsene om at de militære i Algerie er delaktig i massakrene, som bare synes å bli verre og verre. Minst 65.000 mennesker er drept i Algerie de siste seks årene, de fleste som ofre for systematiske massakrer.

En EU-delegasjon er ventet til Algerie innen to uker, for å ha samtaler med myndighetene om den tilsynelatende ustoppelige voldsspiralen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!