Styrket mistanke mot drapssiktet i Os-saken

Fredag vil politiet be om utvidet varetektsfengsling med 12 uker for den 18 år gamle mannen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98).

STYRKET MISTANKE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken mot den drapssiktede 18-åringen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
STYRKET MISTANKE: Politiadvokat Asbjørn Onarheim sier at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken mot den drapssiktede 18-åringen. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Asbjørn Onarheim skriver i en pressemelding at det foreligger forhold som i særlig grad styrker mistanken mot den 18 år gamle mannen fra Os, og at det vil stride med allmenhetens rettsfølelse hvis den siktede løslates.

Politiadvokat Onarheim vil forklare dette nærmere seinere i dag.

Drept i leiligheten Politiet har tidligere ment at Hilda Feste ble drept i sin leilighet i Gamleheimshagen i Os rundt kl. 21.15 første nyttårsdag. Etterforskningsledelsen har tidligere uttalt at de har bevis mot 18-åringen som er relatert til selve drapshandlingen. Det skal blant annet dreie seg om fingeravtrykk.

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen er opptatt i et møte, og er ikke tilgjengelig for kommentarer.

18-åringen ble pågrepet av politiet 21. februar i år, og har sittet varetektsfengslet siden da. Han har tidligere forkart at han hadde drukket sprit sammen med en kamerat og at han ikke husker noe rundt drapstidspunktet. Han har bodd sammen med sin familie i nærheten av eldreboligene i Gamleheimshagen, og kjente Hilda Feste.

Lange avhør 18-åringen har vært i flere lange avhør med politiet mens han har sittet i varetekti Bergen fengsel. De to første ukene satt han i fullstending isolasjon.

Han vil bli framstilt for forlenget varetektsfengsling fredag formiddag. Da vil politiadvokat Sidsel Isachsen be om forlengelse av varetektsfengslingen med 12 uker.