- Styrket mistanke mot pastoren

Politiet i Uppsala mener mistanken mot pastor Helge Fossmo er styrket og vil fredag be om forlenget fengsling etter drapet på Alexandra Fossmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiinspektør Christer Nordström som opplyser at mistanken mot Helge Fossmo (32) er styrket foran fengslingsmøtet fredag. Ifølge politiadvokat Elin Blank vil pastoren bli begjært fengslet for ytterligere to uker, det maksimale etter svensk lovgiving.

Medvirkning

- Mistanken mot ham vedrørende det som skjedde den 10. januar har blitt styrket, sier Nordström til NTB.

Helge Fossmo ble for to uker siden fengslet i Uppsala tingsrätt mistenkt for medvirkning til drap og medvirkning til drapsforsøk. Siktelsen politiet har utarbeidet mot ham omfatter også drap og drapsforsøk, men dommeren fant ikke hold i bevisene som ble lagt fram for retten for å fengsle ham på det grunnlaget. I fengslingsmøtet fredag vil derfor Blank be om at Fossmo fengsles for medvirkning til drap.

- Mistankene er blitt styrket både gjennom avhør og tekniske bevis, sier Blank til nyhetsbyrået TT.

Hun vil ikke si hvilke bevis etterforskerne har mot 32-åringen.

Selv om politiet også har gjenopptatt etterforskningen av dødsfallet til pastorens tidligere kone, Helene Fossmo, som døde i 1999, har politiet så langt ikke funnet grunnlag for å mistenke Helge Fossmo for dette forholdet. Etterforskningen av dødsfallet den 18. desember 1999 ble i sin tid henlagt og betegnet som en ulykke.

Slipper trolig tiltale

Onsdag slapp den påståtte elskerinnen til Fossmo, 26 år gamle Anette Linde, ut av varetekt, ett døgn før tiden. Ifølge politiadvokaten har siktelsen hennes om oppfordring til drap og drapsforsøk blitt svekket i løpet av de to ukene hun har sittet fengslet.

- Hun er ikke sjekket ut av etterforskningen, men slik det ser ut nå er det tvilsomt om det blir reist tiltale mot henne, sier Blank til det svenske nyhetsbyrået TT.

Blank anser at etterforskningen mot pastoren og den 26 år gamle kvinnen som har innrømmet å ha avfyrt skuddene mot ofrene, vil pågå i minst en måned til, og varsler derfor allerede nå kommende fengslingsmøter.

Torsdag gjenopptok Kystvakten letingen i Kalmarsund etter drapsvåpenet som skal ha blitt benyttet den 10. januar. Ifølge den 26 år gamle kvinnen skal hun ha kastet den fra Ölandsbroen, men våpenet er ennå ikke funnet til tross for iherdig leting fra flere dykkere.

Drapet på pastorens kone Alexandra Fossmo (23) og drapsforsøket på pastorparets nabo, Daniel Linde (30), skjedde den 10. januar i den lille bygda Knutby i Sverige.

NTB