Styrket mistanke mot Per Kristian

LILLESTRØM (Dagbladet): Nedre Romerike forhørsrett har merket seg at Per Kristian Orderud, som den eneste av de siktede, ikke vil fortelle om vådeskuddet på Orderud gård. Sammenholdt med nye bevis som er framlagt, mener retten at mistanken mot Per Kristian Orderud er styrket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fengslingskjennelsen legger Nedre Romerike forhørsrett vekt på forklaringene til Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo om våpenoverleveringene.

Forklaringene stemmer med de tekniske bevisene. Per Kristian Orderuds forklaring om at det ikke har vært våpen på garden, er åpenbart uriktig, mener retten.

De nye bevisene i saken, forfalskning av Kristian Orderuds underskrift, og nye telefonutskrifter, styrker mistanken mot Per Kristian og Veronica Orderud ytterligere. Telefonutskriftene viser at Lars Grønnerød over en fem måneders periode er oppringt 33 ganger fra Per Kristian Orderuds mobiltelefon. Grønnerød har forklart at mange av oppringningene gjaldt våpenbytte.

Bare fire uker

Alle de fire som er siktet i trippeldrapssaken ble varetektsfengslet i fire nye uker. Forhørsretten har ikke innfridd påtalemyndighetens ønske om varetektsfengsling i åtte nye uker.

- Påtalemyndigheten spente nok buen for høyt da de ba om åtte ukers varetekt, mener advokat Frode Sulland, som er forsvarer for Veronica Orderud. Sulland tok det som en halv seier at påtalemyndigheten bare fikk medhold i fire uker.

Både Per Kristian Orderud og ektefellen Veronica Orderud påkjærte fengslingskjennelsen på stedet. Derfor skal lagmannsretten vurdere spørsmålet om varetektsfengsling av disse to på nytt.

Liker maten

Lars Grønnerød og Kristin Kirkemo tok bare betenkningstid, men de kommer ikke til å påkjære kjennelsen. På spørsmål fra Dagbladet om hun er skuffet over kjennelsen, svarte Kristin Kirkemo:

- Nei. Jeg liker maten i Drammen, jeg! (Kirkemo sitter fengslet i Drammen kretsfengsel.)

Veronica Orderud var den eneste av de fire siktede som ikke var til stede i forhørsretten i går da kjennelsen ble lest opp. I går var hun altfor sliten til å møte i forhørsretten, ifølge advokat Frode Sulland.