Styrket politiberedskap over hele landet

Samtlige politidistrikter har styrket beredskapen i frykt for et terrorangrep mot Norge.

GJORT KJENT I DAG:  PST-sjef Benedicte Bjørnland gjorde i dag kjent trusselen som skal foreligge om et terrorangrep i løpet av få dager, i håp om at det kan bidra til å avverge angrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GJORT KJENT I DAG: PST-sjef Benedicte Bjørnland gjorde i dag kjent trusselen som skal foreligge om et terrorangrep i løpet av få dager, i håp om at det kan bidra til å avverge angrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PST gjør kjent trusselen om et mulig angrep i løpet av få dager i håp om at det kan bidra til å avverge angrepet, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Trusselen er ikke konkret, det er derfor vanskelig å gi råd til publikum, men justisminister Anders Anundsen ber folk være på vakt, skriver NTB.

PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte torsdag om trusselen på en pressekonferanse sammen med Politidirektoratet og justisministeren.

- PST har flere ganger tidligere fått varsler om at ekstreme islamistiske grupper i Syria har til hensikt å gjennomføre terrorhandlinger i Norge. Slike varsler får vi ofte, men ofte viser de seg å ikke være riktige, sa Bjørnland.

Syria - I denne saken ble imidlertid mistankene styrket tidlig. Det er mistanke om at en terrorhandling planlegges gjennomført i løpet av få dager, sier Bjørnland

Informasjonen går ut på at personer med tilknytning til islamistiske ekstremister i Syria kan ha til hensikt å gjennomføre angrep mot Norge.

Bjørnland sier informasjonen er uspesifikk, men troverdig. PST vet ikke hvem som står bak, men det er snakk om personer som har deltatt i kamphandlinger i Syria. PST-sjefen sier videre at hun ikke kan utelukke at personene bak trusselen allerede er i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer