GJORT KJENT I DAG:  PST-sjef Benedicte Bjørnland gjorde i dag kjent trusselen som skal foreligge om et terrorangrep i løpet av få dager, i håp om at det kan bidra til å avverge angrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GJORT KJENT I DAG: PST-sjef Benedicte Bjørnland gjorde i dag kjent trusselen som skal foreligge om et terrorangrep i løpet av få dager, i håp om at det kan bidra til å avverge angrepet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Styrket politiberedskap over hele landet

Samtlige politidistrikter har styrket beredskapen i frykt for et terrorangrep mot Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST gjør kjent trusselen om et mulig angrep i løpet av få dager i håp om at det kan bidra til å avverge angrepet, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Trusselen er ikke konkret, det er derfor vanskelig å gi råd til publikum, men justisminister Anders Anundsen ber folk være på vakt, skriver NTB.

PST-sjef Benedicte Bjørnland orienterte torsdag om trusselen på en pressekonferanse sammen med Politidirektoratet og justisministeren.

- PST har flere ganger tidligere fått varsler om at ekstreme islamistiske grupper i Syria har til hensikt å gjennomføre terrorhandlinger i Norge. Slike varsler får vi ofte, men ofte viser de seg å ikke være riktige, sa Bjørnland.

Syria - I denne saken ble imidlertid mistankene styrket tidlig. Det er mistanke om at en terrorhandling planlegges gjennomført i løpet av få dager, sier Bjørnland

Informasjonen går ut på at personer med tilknytning til islamistiske ekstremister i Syria kan ha til hensikt å gjennomføre angrep mot Norge.

Bjørnland sier informasjonen er uspesifikk, men troverdig. PST vet ikke hvem som står bak, men det er snakk om personer som har deltatt i kamphandlinger i Syria. PST-sjefen sier videre at hun ikke kan utelukke at personene bak trusselen allerede er i Norge.

- Vi har kalt inn folk fra ferie og vil arbeide med å få bekreftet eller avkreftet informasjonen vi sitter med nå. Det er en tidsavgrenset trussel. Om det er snakk om fem dager eller ti dager er uklart for oss, legger hun til.

- Vær på vakt PST-sjefen sier de så langt som mulig vil orientere offentligheten om utviklingen i saken, fordi de tror det kan bidra til å avverge terrorhandlingen.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) ber publikum være ekstra på vakt, og følge politiets instrukser.

- Samtidig er det viktig at vi ikke dømmer noen, påpekte han på pressekonferansen

Styrker beredskapen. Samtlige politidistrikter har styrket beredskapen.

- Folk vil primært merke vår beredskap ved økt tilstedeværelse blant annet ved grenseoverganger, flyplasser og togstasjoner. Politiet vil være bevæpnet, sier fungerende politidirektør Vidar Refvik.

- Det er ikke rettet spesifikke trusler mot konkrete objekter eller personer, sier han.

Refvik understreker at truslene ikke er konkrete, og at det derfor er vanskelig å gi råd til publikum. Han sier samtlige politidistrikter iverksetter tiltak i henhold til planer som er lagt etter at trusselen ble kjent.
NTB