- Styrt av hevnlyst

I all hemmelighet har Frp-brødrene Danielsen planlagt hvordan de skulle slå tilbake og få sin hevn over Carl I. Hagen. Allerede for ei uke siden ble kjendisadvokat Cato Schiøtz trukket inn i saken. Nå skal et kobbel med stjerneadvokater utkjempe tidenes politiske slag i en norsk rettssal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har nå fått den endelige bekreftelsen på at vi over lang tid har hatt en gruppe i Oslo Fremskrittsparti som vil skade Fremskrittspartiet. Når de blir avslørt, er det hevnen som overtar, sier Carl I. Hagen.

Planen var klar

Det er «payback time» i Fremskrittspartiet. Torsdag og fredag vil noen av landets mest skarpskodde jurister forsøke å overbevise Oslo namsrett om at suspensjonsprosessen i Frp er ulovlig og ugyldig. Det er advokat og Frp-medlem Per Danielsen som sammen med sin bror i detalj har planlagt mottrekket som ble offentliggjort i går. Så hemmelig har det vært at mange av saksøkerne ikke viste hva brødrene Danielsen hadde planlagt, før seint søndag kveld.

Men lista med kjendisadvokater var klar lenge før sentralstyret fattet suspensjons- og eksklusjonsvedtaket søndag kveld.

- Jeg fikk forespørsel fra Per Danielsen for ei uke siden, og jeg tar saken fordi den reiser meget interessante rettslige spørsmål, sier advokat Cato Schiøtz, som er prosessfullmektig for flere av de suspenderte og ekskluderte styremedlemmene.

Advokat Bjørn Stordrange vil representere Dag Danielsen og Sissel Dagslet. Ingjald Ørbeck Sørheim er prosessfullmektig for bydelspolitikerne Odd Soring og Haakon Haugen. Advokat Per Danielsen vil også være prosessfullmektig i saken som behandles i Oslo namsrett allerede torsdag.

Tida er kritisk for Dag Danielsen og de andre utstøtte i Frp. Foreløpig har advokatene ett mål for øye:

Suspensjonene og eksklusjonene må oppheves nå. For da får Dag Danielsen og de utstøtte en mulighet til å bli gjenvalgt på Oslo Frp's ekstraordinære årsmøte 12. desember, for deretter å kunne bli nominert til Stortinget på nominasjonsmøtet i januar.

Isfront

Advokat Per Danielsen framstår nå mer innbitt mot Carl I. Hagen enn noen av de suspenderte. Carl I. Hagen og advokat Danielsen deltok i flere knallharde radio- og TV-debatter i går. I «Tabloid» på TV2 toppet det seg da Danielsen demonstrativt begynte å klappe Hagen på ryggen. Det var trolig Carl I. Hagens TV-erfaring som hindret ham fra å protestere på de fysiske tilnærmelsene. Tilløp til håndgemeng gjør seg svært dårlig på TV. Mellom debattstudioene nektet Hagen å slå følge med sin tidligere rådgiver Per Danielsen. I NRK-studioet satt de overfor hverandre i 20 minutter, iført øreklokker, uten å veksle et kløyva ord, i påvente av å slippe til i «Atten tretti»-sendingen.

- Du setter en stor kniv i ryggen på medmennesker, Hagen, hvorfor gjør du det? Dette er ikke interne politiske prosesser, det er ulovlige vedtak, gjentok advokatbror Per Danielsen i debattene i går.

- Søndag satte Carl I. Hagen i gang et juleblodbad uten sidestykke i norsk rettshistorie og politisk historie. Han avskaffet demokratiet i Frp, tordnet Per Danielsen mot Hagen under pressekonferansen.

<B>TABLOIDE MENN:</B> Advokat Per Danielsen og Carl I. Hagen etter debatten i TV2-programmet «Tabloid» i går kveld. Under sendingen klappet Danielsen demonstrativt Hagen på skulderen flere ganger.