MISTENKT SOM DRAPSMENN:  Italiensk politi går ut med bilde av de to som overlevde båtkatastrofen i Middelhavet natt til søndag, og som i dag ble framstilt for fengsling i Catania på Sicilia: til venstre kapteinen Mohammed Ali Malek (27) fra Tunisia mannskap Mahmud Bikhit (25) fra Syria. Begge er formelt mistenkt for massedrap og for menneskesmugling. Foto: Italiensk politi/AFP/NTB Scanpix.
MISTENKT SOM DRAPSMENN: Italiensk politi går ut med bilde av de to som overlevde båtkatastrofen i Middelhavet natt til søndag, og som i dag ble framstilt for fengsling i Catania på Sicilia: til venstre kapteinen Mohammed Ali Malek (27) fra Tunisia mannskap Mahmud Bikhit (25) fra Syria. Begge er formelt mistenkt for massedrap og for menneskesmugling. Foto: Italiensk politi/AFP/NTB Scanpix.Vis mer

Styrte katastrofebåten rett på lasteskip

Minst 800 døde - barn innelåst under dekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italienske myndigheter sier at båttragedien i helgen skyldes en kombinasjon av feil fra kapteinen og at båten var håpløst overfylt.

Ifølge påtalemyndigheten kolliderte den tidligere fiskebåten med et portugisisk lasteskip, delvis på grunn av kapteinens feilmanøvrering. Kollisjonen med lasteskipet førte til at båten kantret.

Den tunisiske kapteinen, som er 27 år gammel, er pågrepet, mistenkt for drap, og for å ha forårsaket senkingen av skipet og for å bidra til ulovlig innvandring.

En 25 år gammel mann fra Syria er også pågrepet, mistenkt for å bidra til ulovlig innvandring. De to framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Bare 28 mennesker, inkludert de to pågrepne, overlevde hendelsen. Det antas at 800 mennesker druknet.

Påtalemyndigheten bekrefter de tidligere meldingene om at det var flere barn om bord, og at flere av de omkomne var innelåst under dekk.

Mannskapet på lasteskipet som fiskebåten kolliderte med, kan ikke klandres for tragedien, ifølge påtalemyndigheten.

(NTB-AFP).

 DE VANLIGSTE FLUKTRUTENE:  Fiskebåten som kolliderte og veltet kom fra kom fra kysten av Libya. KARTGRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET.
DE VANLIGSTE FLUKTRUTENE: Fiskebåten som kolliderte og veltet kom fra kom fra kysten av Libya. KARTGRAFIKK: KJELL ERIK BERG/DAGBLADET. Vis mer