Styrte narkoliga mens de sonet

De tungt kriminelle mennene kontrollerte narkotrafikken fra Kroksrud arbeidsleir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sju innsatte ble avslørt mens de drev en godt organisert narkotikaomsetning under åpen soning på Kroksrud arbeidsleir på Romerike. I alt 127 kilo hasj ble beslaglagt. Det er Aftenposten som avslører saken i dag.

Granskningen av saken er den direkte foranledningen til at Justisdepartementet for bare noen uker siden strammet inn reglene for hvilke fanger som skal få åpen soning, skriver Aftenposten.

De sju innsatte hadde medhjelpere på utsiden, og organiserte alt på hyppige permisjoner på dagtid for å gå på skole. Det ble beslaglagt 127 kilo hasj og tatt hefte i verdier for 20 millioner kroner da politiets spesialenhet Catch gransket saken.

Det var Rådet for Organisert Kriminalitet (ROK) som tok initiativ til granskningen på grunn av stadig nye avsløringer av harde kriminelle som begikk nye lovbrudd på permisjon.

- Vi så at svært mange sentrale bakmenn fra organisert kriminalitet satt på Kroksrud samtidig, og etterretningsinformasjon fortalte at disse drev kriminalitet mens de sonet. I 2002 ba vi derfor Catch granske kriminaliteten knyttet til Kroksrud, sier leder av ROK, statsadvokat Jørn S. Maurud.

Leder for Kroksrud Fengsel, inspektør Jomar Berge, sier at permisjonene for blant annet å gå på skole er en del av opplegget for å gjøre de innsatte forberedt på å gå ut i samfunnet igjen. Han frykter at denne saken vil gjøre det vanskeligere å rehabilitere de innsatte.

(NTB)

STYRTE NARKOKARTELL:</B> Ikke alle innsatte har hatt nytte av oppholdet på Kroksrud arbeidsleir. Noen har misbrukt tilliten og friheten og fortsatt med grov kriminalitet.