Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrte unna kjøpekåte tyskere

Quart-festivalen i Kristiansand er svært attraktiv. Tyske forretningsfolk prøvde å kjøpe hele festivalen til tross for fjorårets underskudd på 1,9 millioner kroner. Nå har imidlertid ledelsen fått orden på kronene. Det blir nok en gang festival i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har kommet til avtale med nesten alle kreditorene. Nå gjenstår det bare noen veldig små beløp på noen hundre kroner. Dette regner vi med å få i boks i løpet av neste uke, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen og styreformann Jan Eriksen.

Årets festival arrangeres fra 2. til 5. juli.

Tysk interesse

De tyske investorene fattet interesse for Quart-festivalen etter at det ble kjent i utlandet at den populære festivalen i Kristiansand hadde økonomiske problemer.

- Vi er selvfølgelig ikke interessert i at utenlandske forretningsfolk skal drive vår festival, sier Gunnufsen og Eriksen.

Det ligger et stort økonomisk potensiale i musikkfestivalene. De samler mange tusen unge forbrukere med samme livsstil. Noe som gir en unik markedsplass for plateselskaper, klesmerker og drikke- og matvarer. Den amerikanske Woodstock-festivalen er et godt eksempel på dette.

Indie-band

Festivalledelsen lover å holde den gode gamle profilen på musikken. Det betyr noen store og mange nye, spennende navn.

- Vi kan ikke si noe konkret ennå, men innen dance har vi blinket oss ut noen franske navn i tillegg til at det skjer mye spennende innen såkalt latino-house. Vi greier ikke å konkurrere på store rock-navn. Derfor er det mulig vi trekker inn noen veteraner som fortsatt har indie-status, sier Gunnufsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media