Styrte unna kjøpekåte tyskere

Quart-festivalen i Kristiansand er svært attraktiv. Tyske forretningsfolk prøvde å kjøpe hele festivalen til tross for fjorårets underskudd på 1,9 millioner kroner. Nå har imidlertid ledelsen fått orden på kronene. Det blir nok en gang festival i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har kommet til avtale med nesten alle kreditorene. Nå gjenstår det bare noen veldig små beløp på noen hundre kroner. Dette regner vi med å få i boks i løpet av neste uke, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen og styreformann Jan Eriksen.

Årets festival arrangeres fra 2. til 5. juli.

Tysk interesse

De tyske investorene fattet interesse for Quart-festivalen etter at det ble kjent i utlandet at den populære festivalen i Kristiansand hadde økonomiske problemer.

- Vi er selvfølgelig ikke interessert i at utenlandske forretningsfolk skal drive vår festival, sier Gunnufsen og Eriksen.

Det ligger et stort økonomisk potensiale i musikkfestivalene. De samler mange tusen unge forbrukere med samme livsstil. Noe som gir en unik markedsplass for plateselskaper, klesmerker og drikke- og matvarer. Den amerikanske Woodstock-festivalen er et godt eksempel på dette.

Indie-band

Festivalledelsen lover å holde den gode gamle profilen på musikken. Det betyr noen store og mange nye, spennende navn.

- Vi kan ikke si noe konkret ennå, men innen dance har vi blinket oss ut noen franske navn i tillegg til at det skjer mye spennende innen såkalt latino-house. Vi greier ikke å konkurrere på store rock-navn. Derfor er det mulig vi trekker inn noen veteraner som fortsatt har indie-status, sier Gunnufsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer