- Styrter seg selv

Luftfartsanalytikere tror Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan komme til å skremme bort passasjerene når han advarer mot at flyselskapet kan gå konkurs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Når Kjos går ut og sier at Norwegian kan gå konkurs, må folk være mindre vel bevart hvis de kjøper billetter hos selskapet. Han er i ferd med å begå økonomisk selvmord, og håper at politikerne skal redde ham, sier en luftfartsanalytiker til Dagbladet. - Man kan ikke sammenlikne en SAS-billett og en Norwegian-billett bare på pris. En SAS-billett inkluderer flere avganger, bredere tilbud om bord og annet. Derfor er det aggressiv prising fra SAS sin side dersom de selger billetter til samme pris som Norwegian, sier Frode Steen, førsteamanuensis ved Norsk Handelshøgskole.

- Vil bli knust

Kjos sier til Dagbladet at selskapet er langt unna konkurs, men at de vil bli knust hvis SAS Braathens får lov til å dumpe prisene. - De har tre kongedømmer i ryggen og kan bare bruke mer av dine skattepenger hvis de har behov for mer penger. De har ranet forbrukerne før, sier Kjos. I går raste Norwegian-aksjene mot ny bunnrekord. - Konkurransetilsynet hadde allerede seks mann på saken før Kjos utspill i går, så han hadde ikke trengt å gjøre dette, sier forsker Jon Inge Lian ved Transportøkonomisk institutt. Konkurransetilsynet vil i løpet av mai slå fast om SAS driver rovprising. Hvis så, kan tilsynet sette minimumspriser på SAS-billetter, eller millionbøter. Norwegian-sjefen medgir at han ble overrasket over konkurrentens lavpriskampanje. - SAS har et kostnadsnivå som er dobbelt så høyt som vårt og setter prisen til et nivå hvor ikke engang Norwegian kan tjene penger, sier Kjos.

- Bare prat

I en pressemelding melder SAS Braathens at man ønsker å beholde Norwegian som konkurrent. - Det er bare prat. De gjør iallfall noe helt annet når de legger ut 2,5 millioner billetter som tilsvarer hele Norwegians produksjon i løpet av et år.

KJEMPER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener SAS Braathens har satt seg som mål å knuse konkurrenten og mener Konkurransetilsynet bør gripe inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer