- Styrtet etter brå manøvrering

Alle fem om bord døde da helikopteret styrtet og tok fyr ved Dalamot i Hordaland i fjor sommer.

TOTALVRAK: Da redningsarbeiderne kom frem til vraket, var det lite igjen å redde fra flammenes rov. Foto: Forsvaret/330 Skvadron
TOTALVRAK: Da redningsarbeiderne kom frem til vraket, var det lite igjen å redde fra flammenes rov. Foto: Forsvaret/330 Skvadron Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den fatale ulykken skjedde 4. juli i fjor. Alle fire passasjerer og helikopterpiloten omkom da fartøyet braste i bakken ved Dalamot i Ullensvang kommune.

Ifølge en foreløpig rapport fra Statens Havarikommisjon for Transport (SHT) trakk helikopteret marken med en estimert fart på 194 kilometer i timen.

De omkomne passasjerene var i et følge på ni personer som skulle bygge ei hytte på ei tomt i fjellet. De første fem var allerede fløyet til hyttetomta og ble vitner til styrten.

Godt vær Ifølge Havarikommisjonen var det godt vær med fine flyforhold. De har heller ikke funnet tegn til tekniske feil eller uregelmessigheter ved helikopteret.

«Da helikopteret påbegynte nedstigning for innflyging mot hyttetomta, ble de første passasjerene vitner til at det påbegynte en krapp, synkende sving mot høyre. Underveis i svingen syntes helikopteret ifølge vitnene å komme ut av styring. På slutten så det ut som det var i ferd med å rette seg opp, men det traff bakken med stor kraft ca. 500 m fra planlagt landingssted og tok øyeblikkelig fyr», heter det i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer