STYRTET: Ett av Red Arrows-flyene styrtet i dag etter en oppvisning. Dette bildet er fra et tidligere arrangement. Foto: AP/Scanpix
STYRTET: Ett av Red Arrows-flyene styrtet i dag etter en oppvisning. Dette bildet er fra et tidligere arrangement. Foto: AP/ScanpixVis mer

Styrtet etter spektakulær oppvisning

Flyakbrobatene i «Red Arrows» kom bare tilbake med åtte fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Red Arrows, Royal Airforces flyakbrobater, holdt i dag en oppvisning under flyfestivalen i Bournmouth. Som vanlig leverte de ni pilotene en fantastisk oppvisning i luftakrobatikk for publikum, men da de landet ved flyplassen var det kun åtte fly, skriver BBC.

Vitner forteller at et av flyene styrtet ned og traff bakken nær Throop village.

Det er ennå ingen informasjon om hvordan det har gått med piloten.

- Vi kan bekrefte at vi har en ulykke der en av Red Arrows-flyene er involvert. Vi etterforsker det nå, sier en talsmann for det engelske forsvarsdepartementet til Telegraph.

220 000 mennesker så oppvisningen like før ulykka. Festivalen varer i fire dager og  Red Arrows har oppvisning hver dag. I går kveld fulgte 85 000 mennesker oppvisningen i stummende mørke.

Red Arrows regnes for å være blant de fremste i verden på formasjonsflygning og holder oppvisninger hele sommerhalvåret. Troppen består av ni piloter og har ingen vikarer, siden en vikar aldri vil få nok trening til å gjennomføre de stuntene. Hvis en pilot ikke kan delta på en oppvisning, gjennomfører de med kun åtte fly.

Hvis lederen blant pilotene ikke kan fly, avlyses oppvisningen.

Pilotene har faste plasser i formasjonene og de er med på programmet i tre år. Hvert år skiftes ut tre piloter, dermed er det alltid tre ferske piloter, tre piloter med ett års erfaring og tre piloter med to års erfaring.