Styrtet fly i svigermors hus

Eric Johnson (47) tok med seg sin åtte år gamle datter i døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Johnson tok datteren med opp i luften i et småfly, og styrtet så flyet inn i sin eks-svigermors hus, i Indiana, USA. Far og datter ble drept, skriver AP.

Undersøkelser tyder på at krasjet skjedde med vilje, i følge politiets talsperson, Dave Bursten.

Johnson leide et Cessna 150M på morgenen og ikke lenge etter krasjet flyet, ikke langt unna Grissom flyplass i Bedford, skriver Wishtv.com

Far og datter hadde vært på tur sammen i helgen, men Emily skulle egentlig vært sendt på skolen mandag. Da hun ikke møtte opp på skolen i går, gikk hennes mor, Beth Johnson,  til politiet i 11.30-tida og fortalte at hun trodde eksmannen hadde bortført jenta.

Da var det allerede 45 minutter siden Eric Johnson hadde styrtet Cessna-flyet inn i huset til sin eks-svigermor, Vivian Pace. Hun kom fra krasjet uten fysiske skader.

- Magen vrenger seg med tanke på hva som har skjedd med jenta like før det smalt, sier Bursten

Før de to ombord ble identifisert som slektninger, fortalte Pace til avisen The Times-Mail at hun hadde oppholdt seg i stua da flyet traff siden på huset. Alt falt av veggene, og den kraftige smellen etterlot store deler av flyet inne i huset.

Etterforskerne undersøker dødsfallene som drap, sa Bursten på en pressekonferanse i Indianapolis.

SMADRET: Store deler av Cessna-flyet ble liggende inne i huset til Vivian Pace. Hennes tidligere svigersønn styrtet flyet inn i huset hennes, og tok livet av seg selv og sin datter Emily på åtte år. Foto: SCANPIX/AP
SMADRET: Store deler av Cessna-flyet ble liggende inne i huset til Vivian Pace. Hennes tidligere svigersønn styrtet flyet inn i huset hennes, og tok livet av seg selv og sin datter Emily på åtte år. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Myndighetene vil ikke kunne si med sikkerhet hva som har skjedd, - hvorvidt Eric Johnson styrtet flyet med vilje, før havarikommisjonen er ferdige med sine undersøkelser. Det kan ta opp til et år.

Politiet har ikke tidligere registrert uoverenstemmelser mellom Beth og Eric Johnson, og har ingen forklaring på tragedien.

Tragedien utspant seg 32 kilometer sør for Bloomington, Indiana, mandag.