Styrtet fly kan ha truffet noe

79 av 179 personer om bord døde da jumbojeten eksploderte etter take-off i Taiwan. Flyet kan ha vært på feil rullebane og truffet en liten gravemaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere passasjerer sier at de kjente at flyet traff noe på rullebanen før det tok av og kom ut av kontroll. Etterforskere har funnet et hjul som ikke kom fra Boeing 747-flyet, på rullebanen.

Senere meldte en lokal TV-stasjon at flyet kan ha tatt av fra en parallell rullebane som var stengt for reparasjoner, der det befant seg både kjøretøyer, byggeutstyr og sementblokker.

TV-stasjonen viste en liten gravemaskin som åpenbart var truffet av noe, og noen passasjerer fortalte at rullebanen hadde vært svært humpete.

79 mennesker mistet livet da det store flyet med 179 mennesker om bord smalt i bakken som en ildkule rett etter avgang i den kraftige stormen sent i går.

På sykehusene i Taipei fortalte sjokkerte passasjerer som fortsatt stinket av jetdrivstoff, hvordan de reddet livet ved å krabbe ut av åpninger i flyet som brakk i tre deler da det traff bakken.

Ingen fra Norden var om bord.

(NTB)

VRAKRESTENE: I pøsende regnvær måtte brannfolk slokke flammene i vrakrestene av flyet fra Singapore Airlines på flyplassen i Taipei.