SKAPTE STORM: Dette bildet bidro til mediestormen rundt meldingen om at et fly hadde styrtet utenfor Gran Canaria. Innfelt bilde av skipet som skal være opphavet til meldingene.
SKAPTE STORM: Dette bildet bidro til mediestormen rundt meldingen om at et fly hadde styrtet utenfor Gran Canaria. Innfelt bilde av skipet som skal være opphavet til meldingene.Vis mer

Styrtet fly var skip

Full alarm verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meldingen om at et fly hadde styrtet utenfor den spanske ferieøya Gran Canaria, skapte umiddelbart store overskrifter verden over - også her i Dagbladet. Ikke minst bidro et bilde av en «umiskjennelig» flykropp i vannet til mediestormen.

Det tok imidlertid ikke mange minuttene før spanske myndigheter dementerte styrtmeldingen. Den spanske luftfartsorganisasjonen, AENA, opplyser til Dagbladet at det er et skip som er blitt forvekslet med et fly.

- Jeg kan bekrefte at det er falsk alarm. Det har vært et bilde ute på nett, og ryktene har gått. Det heler dreier seg om en forveksling med et skip, opplyser redningstjenesten til oss, sier presseansvarlig Esther Pérez Hernández i AENA Group til Dagbladet.