FUNNET: Helikopteret som styrtet torsdag er funnet utenfor Barentsburg. Båten Langøysund var torsdag kveld med på letingen. Foto: Jostein Forsberg / NTB Scanpix
FUNNET: Helikopteret som styrtet torsdag er funnet utenfor Barentsburg. Båten Langøysund var torsdag kveld med på letingen. Foto: Jostein Forsberg / NTB ScanpixVis mer

Helikopter styrtet utenfor Barentsburg:

Styrtet helikopter funnet på havbunnen

Helikopteret som styrtet utenfor Barentsburg med åtte personer om bord er funnet på havbunnen, opplyser Hovedredningssentralen (HRS).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Helikopteret forsvant torsdag under innflygningen til Barentsburg. I løpet av helga har redningsmannskapene brukt undervannsfarkoster i søket, og det er disse som nå har lokalisert helikopteret.

- Vraket av det savnede russiske helikopteret er etter all sannsynlighet lokalisert på 209 meters dyp, opplyser HRS.

STYRTET: Dette helikopteret styrtet utenfor Barentsburg torsdag. Bildet er tatt i april 2015. Foto: REUTERS/Alexey Reznichenko
STYRTET: Dette helikopteret styrtet utenfor Barentsburg torsdag. Bildet er tatt i april 2015. Foto: REUTERS/Alexey Reznichenko Vis mer

Tidligere søndag fortalte HRS at det var funnet et «interessant objekt» på havbunnen.

Søk etter antatt omkomne

I tillegg til undervannsroboten har tre båter og to helikoptre deltatt i søket etter det russiske helikopteret som forsvant for over to døgn siden.

Leteaksjonen avsluttes og går nå over til å være et søk etter antatt omkomne i regi av politiet.

- Det som skjer nå, er at redningsaksjonen avsluttes og går over til å være et søk etter antatt omkomne i regi av politiet. Det blir Sysselmannen som leder arbeidet lokalt, sier redningsleder Frode Iversen i HRS til NTB.

Åtte personer ombord

Helikopteret styrtet etter alt å dømme torsdag ettermiddag. Åtte personer var ombord da det forsvant.

- Helikopteret skulle fly fra Pyramiden til Barentsburg. Det ble meldt savnet omtrent klokka 15.35 og bekreftet gått ned rundt ti minutter seinere, meldte HRS på Twitter torsdag.

Medarbeidere ved det russiske forskningsinstituttet for Arktis og Antarktis var blant passasjerene.

Ifølge HRS har folk som var i området torsdag hørt helikopterlyd som plutselig opphørte. Vitner skal også ha hørt smell.

Saken oppdateres