Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrtet i Andesfjellene

Fly med 46 om bord lokalisert i 4.000 meters høyde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjefen for luftfartsverket i Venezuela bekreftet i morges at det savnede passasjerflyet med 46 mennesker om bord, har styrtet.

Vrakstedet er lokalisert til Andesfjellene. Redningsmannskapene kommer foreløpig ikke fram til vraket på grunn av hardt vær i svært vanskelig terreng, opplyste lutfartssjefen ved 06-tiden norsk tid, ifølge CNN.

Det var 43 passasjerer og et mannskap på tre om bord.

Flygeren skulle melde tilbake til tårnet 20 minutter etter avgang, men det skjedde aldri.

Letemannskapene er på vei til området Collado del Condor i 4.000 meters høyde. Ulykkesflyet er en tomotors, franskprodusert ATR 42-300, skriver AP.

Flyet  med 46 personer om bord er savnet vest i Venezuela. Lokale medier og tjenestemenn melder at flyet har styrtet. Flyet fra innenriksselskapet Santa Barbara Airlines var på vei fra delstaten Merida, 680 kilometer sørvest for hovedstaden, til Caracas torsdag og ble rammet av dårlig vær på veien. 

Nelson Marquez, leder for sivilforsvaret i Merida, sier lokale innbyggere har sett flyet styrte.Sivilforsvaret har sendt letemannskaper til stedet, men letingen kan ikke innledes før det blir lyst fredag morgen, melder NTB-Reuters.

VENTER: Pårørende til de 46 om bord i ulykkesflyet venter på flyplassen i Caracas. I morges kom bekreftelsen om at flyet har styrtet i Andersfjellene.
FRANSK: Det var et fly av denne typen - STR 42-300 - som styrtet i Andesfjellene i natt.
SJEFEN: Jorge Alvarez, sjef for Santa Barbara Airlines, orienterer om ulykken på Simon Bolivar-flyplassen i Caracas i natt. Ulykkesflyet kom aldri fram dit etter planen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media