Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrtet i døden. Med seg tok han hemmeligheten

Da myndighetene begynte å nøste opp i hvem piloten var, skjønte de raskt at det var noe som ikke stemte.

STYRTET I DØDEN: Fire personer mistet livet da et privatfly styrtet midt i et nabolag i Yorba Linda. Video. AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 3. februar ble idyllen i den lille byen Yorba Linda plutselig brutt da et lite privatfly i fritt fall brøyt gjennom skydekket over den søvnige forstaden.

Vitner kunne i ettertid fortelle at Cessna-flyet allerede var i ferd med å gå i oppløsning som en følge av pilotens desperate kamp for å holde farkosten i lufta. Men han lykkes ikke.

Flyet krasjet midt i et rolig nabolag der beboerne satt og fulgte med på Super Bowl, og startet en brann i et bolighus. Fire av disse, Roy Lee Anderson, Dahlie Marlies Leber Anderson, Stacie Norene Lever og Donald Paul Elliott mistet livet i flammene.

Men da myndighetene lette gjennom vraket av flyet i jakten på hva som gikk galt, fant de flere ting.

Ukjent

Ifølge LA Times fant de levningene av piloten, og de fant også en rekke eiendeler. Blant disse var ID-kortet til den pensjonerte politimannen Antonio Pastini fra Chicago.

I et forsøk på å nøste opp alle løse tråder, tok føderale myndigheter kontakt med politiet i byen ved Lake Michigans bredd. De snakket også med fagforeningene, og en forening for byens pensjonerte politimenn.

Ingen hadde hørt om ham.

Dette ble den første biten i det som skulle vise seg å være et intrikat puslespill for å finne ut hvem som satt bak spakene i det forulykkede flyet den februar-ettermiddagen.

Dobbeltliv

Jordan Albert Isaacson ble født i midten av 1940-åra i delstaten Illinois, og flyttet vestover til California da han var i starten av 20-åra. Her drev han i en periode flere bensinstasjoner, men det var også her livet hans delte seg.

Han byttet navn i flere omganger. I 1981 ble han offisielt Jordan «Ike» Aaron, et navn han blant annet stilte til valg som i Arizona, og i 2008 byttet han igjen. Denne gangen til Antonio Pastini, men ingen vet hvorfor han endret navn. Det forblir hans hemmelig.

Samtidig er det mye som tyder på at han ikke helt la sine gamle «liv» på hylla. Under et skillsmisseoppgjør i 2001 anklaget hans fjerde ekskone ham for å ha flere førerkort og bankkontoer under flere forskjellige navn. Hun hintet også om at han skal ha hatt «trøbbel med lovens lange arm».

Et annet eksempel er Pastinis sushirestaurant der både Pastini og Aaron sto på lønningslista i 2000.

LA Times har også vært i kontakt med gamblingmyndighetene i Nevada for å høre om de hadde ham sine registre. Det kunne de bekrefte at de hadde, men viste til loven om at detaljene er konfidensiell informasjon.

- Ham og himmelen

Pastinis nevø, Gary Willis, sier til avisa at han er overbevist om at onkelen virkelig var en politimann, og at han hadde gode grunner til å endre navn uten at han ville gå inn på disse.

- Når politimenn forlater det yrket og den livsstilen, vil de bare legge det bak seg. De er ferdige med det livet. Det kan være grunnen til navneendringene, sier Willis.

Han forteller også at onkelen døde mens han gjorde det han elsket mest. Felles for alle hans identiteter opp gjennom åra, var at han var eksepsjonelt glad i å fly.

- For ham var det å fly som en åpen landevei for en motorsyklist. Det var bare ham og himmelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!