Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Styrtet i døden under mesterskap

40-årige Per-Arne Holmstad fra Tromsø omkom i en paragliderulykke i Frankrike torsdag. I lav høyde og turbulent luft mistet han kontroll over paraglideren og styrtet i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under Nordisk mesterskap i paragliding i Le Grand Bornand i Frankrike at Holmstad omkom. Mannen var regnet som en erfaren pilot og var blant de beste i landet. Torsdag var forholdene imidlertid for tøffe til at tromsøværingen kunne mestre dem. Piloten utløste nødskjermen, men høyden var for lav til at den åpnet seg, og Holmstad falt ned i en steinur. Ifølge mesterskapsledelsen var ikke forholdene for vanskelige til at konkurransen skulle bli avlyst. Det var flere piloter i lufta idet ulykken inntraff.

Døde momentant

- Holmstad døde trolig momentant, han var død da redningsmannskapene kom til ulykkesstedet kort tid etter, opplyser leder i hang- og paragliderseksjonen i Norsk luftsportsforbund, Asbjørn Andersen.

Han forteller at Holmstad levde og åndet for paragliding. Seinest i mars vant han et stort internasjonalt mesterskap i paragliding i Australia.

Ulykken preger både det norske landslaget og de andre pilotene. Konkurransen ble avlyst etter ulykken, og i går var det sørgestund for alle deltakerne. Mesterskapet fortsetter fram til tirsdag.

Æresflygning

Holstad var medlem av Tromsø Hang- og paragliderklubb, og lederen i klubben, Jørgen Wang, sier at medlemmer planlegger en markering for sin omkomne venn.

- Vi kommer sannsynligvis til å samles i forbindelse med gravferden til Per-Arne. Dessuten planlegger vi en felles flyging fra Fjellheisen til ære for og til minne om ham. Det tror jeg han hadde satt pris på, sier Wang.

Per-Arne Holmstad ble 40 år og etterlater seg en sønn på 13 år.

OMKOM: Den erfarne paraglideren Per-Arne Holmstad omkom under en konkurranse i Frankrike torsdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling