Styrtet i fjellvegg

Over 120 personer fryktes omkommet etter at et kinesisk passasjerfly styrtet i Sør-Korea natt til mandag, melder koreansk fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

39 av de i alt 166 personene om bord i det kinesiske passasjerflyet som styrtet i Sør-Korea mandag skal ha overlevd.

Det forteller en sørkoreansk embetsmann til nyhetsbyrået Reuters. Ifølge lokale medier skal Kimahe-flyplassen i Pusan ha vært stengt i over to timer da ulykken skjedde.

Air China-flight CA129 var på vei fra Beijing til Sør-Koreas nest største by Pusan da det rundt klokka 11 lokal tid (03-tiden norsk tid), forsvant fra radarskjermene. Det var 155 passasjerer og et mannskap på 11 om bord i flyet som var et Boeing 767.

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua siterer sørkoreanske embetsmenn på at alle om bord i flyet trolig mistet livet. Lokale sykehuskilder sier imidlertid til nyhetsbyrået Reuters at fire overlevende behandles på sykehus. En lokal politikilde sier at man går ut fra at færre enn ti personer overlevde.

En embetsmann i det sørkoreanske samferdselsdepartementet sier at flyet styrtet etter å ha hatt problemer med å lande på Busan-flyplassen. Det skal ha vært dårlig sikt i området. Embetsmannen opplyste videre at flyet styrtet inn i en fjellvegg over et boligområde i nærheten av flyplassen.

- Ingen på bakken ble skadd, sier en embetsmann til Reuters. Ifølge en kilde i Air China var mellom 80 og 90 prosent av passasjerene i flyet koreanere på vei hjem.

NTB-Reuters-AFP

STYRTET: I tillegg til dagens styrt har totalt 722 mennesker mistet livet i de åtte ulykkene flytypen Boeing 767 har vært innblandet i siden 1983.